Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2018-12-30

10 minuters hudvårdsrutin med Browfelicia

 

Morgon: Det allra första jag gör när jag vaknar är att jag sprayar ansiktet med face mist för att vakna till lite. Jag har den alltid ståendes på mitt nattduksbord. Jag är rätt lat på morgonen och brukar bara använda Biodermas ansiktsvatten som jag tvättar med. Jag kör ganska mycket koreansk hudvård och anpassar också vilka produkter jag använder beroende på årstid. Nu på vintern passar jag på att använda fuktserum från Lumene även på dagen. Sedan tar jag på en ögonkräm från Clarins, väldigt tunn och alltid lite sval vilket är skönt på morgonen, den fungerar också bra under smink. Jag brukar variera dagkrämer och använder olika hela tiden men just nu kör jag en bra all-aroundkräm från Doctor Yart och lägger till SPF antingen i ren form eller i form av en primer eller BB-cream.

 

Under dagen: Jag gillar ju face mists, det är enkelt och fräschar alltid upp sminket lite under dagen så det brukar jag använda som en quick fix. Jag har två favoriter just nu– Kora Organics med citrus (som en uppiggande kaffe för huden!) och Björk & Berries. Sedan är jag besatt av läppbalsam från Fresch, det använder jag hela tiden under dagen.

 

Kvällen: Kvällsrutinen är lite längre och jag lägger ofta mer tid på den för jag tycker det är mysigt. Jag börjar med att ta bort envis ögonmakeup med Cliniques ”Take the day off”, det är min absoluta favorit och den får verkligen bort allt utan att bli för oljig. Sedan fortsätter jag med ytterligare en ansiktstvätt tillsammans med min Foreo Luna, tvätten jag gillar just nu kommer från Youth to the people. Efter det smörjer jag in ansiktet med en toner från Leegeehaam. Jag brukar använda både serum och olja under vintern när det är lite kallare ute. Samma serum som på morgonen och sen en ansiktsolja från Kora Organics som jag göttar in ordentligt i hela ansiktet. Ögonområdet är viktigt att ta hand om: en ögonkräm som alltid finns hemma hos mig är It’s Potent från Benefit som innehåller mycket fukt och jobbar på mikrocirkulationen runt ögat. Jag tycker om att prova mig fram med olika produkter och lyssnar mycket på min hud, ibland vill den ha mer fukt, ibland något mer aktivt, därav förändras mina rutiner från dag till dag. Avslutningsvis smörjer jag in ansiktet med en kräm från Murad och duttar på en Lip Sleeping Mask från Laneige på läpparna.

 

Övriga rutiner: Jag lägger sheet masks ganska ofta, det är ren avkoppling för mig. Köpte på mig flera masker när jag var i Sydkorea och ett av favoritmärkena är Klairs. Någon gång i veckan sover jag med en nattmask också, och en som alltid står i badrumsskåpet är från Rodial, den är som en kudde för huden.

 

 

Felicia jobbar som ögonbrynsexpert och make up-artist.
Följ med henne på Instagram här.

 

RELATED
Reactions