Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Business

2019-01-23

Det här är apparna vi inte klarar oss utan just nu

Mindre humana väckningsmetoder, all världens flygtrafik och livsbejakande spel – Her Hour redaktionen har listat apparna som förgyller skärmtiden dag ut och dag in.

Appar vi inte kan leva utan

Petra Tungården

Alarmy

En nyfunnen vapendragare som jag med skräckblandad förtjusning har börjat älska – eller hata. Oavsett hur jag känner inför appen, så gör den sitt jobb. Vad är då Alarmy? Som namnet skvallrar om får den dig upp ur sängen genom olika egendomliga vis. Du ställer själv in nivån av terrorisering. Antingen skakar du mobilen som en galning med valfritt antal gungningar (som du själv förinställer), lägger ett memory, löser ett mattetal (ja, du får själv sätta din intelligensnivå) – eller min personliga favorit: fota av ett föremål i lägenheten som du sedan måste knäppa av en identisk bild på för att oljudet ska upphöra.

 

Kinder

Jag hittade ju mitt livskärlek på Tinder – så vad känns då mer självklart än att hitta vårt framtida barns namn på samma sätt? En briljant app, som med samma swipefunktion som dejtingappen guidar er till matchande barnnamn. Hur den fungerar? Du och din partner synkar era konton och sedan är det bara att swipa loss. När ett namn fallit både i smaken och ni fått en match hamnar sedan namnet i en samlad favoritlista!

 

GIF KEYword.

Helst kommunicerar jag enbart genom GIF:ar. En GIF säger så mycket mer än ord. Har under 2018 samlat på mig en åtrådd kollektion av eminenta klipp som dagligen skickas hej vilt till vänner, kollegor och ja, folk jag inte känner. GIF:ar är de nya emojisarna – glöm inte att det var jag som sa det först.

 

Med andra ord

Att spela sällskapsspel är en sport för mig. Vet inte hur avsevärt många gånger jag och Markus bråkat på grund av hans insats i mitt älsklingsspel: ”Med andra ord”. Däremot går det inte alltid att släpa runt på ett brädspel, även om det är att föredra. Då är appen ett bra komplement – och ett enkelt sätt att liva upp kvällar utomlands.

Köp till extra orden direkt, det kostar någon tjugolapp – men är så värt det.

Mvh,

Fängslad Med Andra Ord slav.

 

Basta Appar 2019

Uchenna Okolo

Sleep Cykle 

Sleep Cycle är en helt revolutionerande app som jag börjat använda senaste tiden. Du ställer in klockan på den tid du senast vill vakna. Appen väcker sedan dig antingen det klockslaget du ställt in, 30 minuter innan eller någon tid där emellan. Appen läser nämligen av dina rörelser genom mikrofonen på mobilen och känner av när du är i ditt lättaste sömntillstånd för att du ska vakna upp så pigg som möjligt. Placebo eller ej så är det min bästa tillgång som räddat denna världsmästare i snooze.

 

Vsco

Detta är nog min mest använda app i mobilen då det är här jag redigerar alla bilder till sociala medier, men också till bloggen ifall jag inte hinner ta upp datorn för att göra i ordning bilderna i Lightroom. Här använder jag oftast pyttelite F2 filter och sedan drar jag i exponering, kontrast och vitbalans.

 

Headspace

Headspace är en meditationsapp som är perfekt för den som är nybörjare på meditation. Jag ska erkänna att jag drog mig väldigt länge från att faktiskt använda appen för att jag tänkte att den skulle vara komplicerad. Men det är faktiskt så enkelt som att trycka på play, slå sig ner och köra igång.

 

 

Paulina Forsberg

Bank ID

Jag vet, det må vara det mest självklara och kanske i tråkigaste laget – men jag kan inte föreställa mig vardagen utan mitt digitala ID. Hur skulle jag ens kunna betala räkningar eller rent av hyran utan den? Kanske smått överdrivet, men med den här appen blir mitt administrativa liv lite enklare. Här under vill jag egentligen också addera Swish och Swedbank, men det går ju bara inte. Det är nog de topp tre appar jag värderar absolut mest i vardagen, haha.

 

Vestiaire Collective

Min favoritapp när jag sitter på tunnelbanan, tåget eller bussen. Den bästa, men kanske också farligaste appen när jag slösurfar runt efter dyra second hand-fynd. Jag har trillat dit både en och två gånger av ren tristess. En dyr vana. Vad du än gör, lägg in in dina bankuppgifter! Min räddning från att bli totalt ruinerad grundas i att jag är för lat för att ta upp mitt visa och knappa in mina kortuppgifter.

 

Flightradar24

Den här appen går på konstant högvarv när mina nära och kära är ute och reser. På flightradar ser man nämligen all flygtrafik i hela världen, LIVE! Det är både absurt och fascinerande för mig som är lite flygrädd. Man söker valfritt på flygbolag, flygplatser och flygrutt och jag har blivit som besatt. Varje gång min kille är ute och reser följer jag take off, öppnar appen x antal gånger under flightens gång för att kolla hastighet och höjd och är sedan redo med ett välkomstmeddelande när han landar.

 

Hotel Tonight

Min bästa app för att boka hotell när jag är utomlands är Hotel Tonight. Här får man erbjudande på hotellnätter baserat på ens avstånd från hotellen som är anslutna till appen. Jag upptäckte den för ett par år sedan när jag och en kompis körde roadtrip fem dagar i Italien. Vi bilade mellan byarna och hade inga hotell bokade i förväg så Hotel Tonight blev vår räddning. Desto närmre hotellen vi kom, desto billigare blev priset och till slut blev det jackpott! Sökandet efter det bästa hotellet för det bästa priset blev som en sport för oss under den resan.

 

Linn Olsson

Storytel

Appen som går varm dygnets alla timmar. Lyssnar på allt från Roslings Factfulness för att känna mig duktig och bildad, brutala deckare för att hålla mina inre demoner i schack och kanske framförallt guilty pleasure i form av YA-fantasy. Hatar störiga berättarröster och tipsar gärna om life hacket att dra upp hastigheten till 1.25 på böcker med sävligt tempo.

 

Instagram

Insett att jag bryr mig mindre och mindre om glassiga dokumentationer av hittepå-liv i form av färgkoordinerade flöden och använder appen mest för att skicka sjuka eller roliga klipp och händelser i dm. Magnus Ugglas ”Fredagsdrinken” är en stående favorit och är besatt av konton med konstig fakta, kuriosa och konspirationsteorier. Läser efter inställningen: “ingen källkritik” – och älskar det.

 

Candy Crush (Soda-versionen)

Jag har ett allvarligt problem – och är också olyckligt medveten om det. Mitt nyårslöfte 2019 är att sluta köpa liv för faktiska pengar. Det är ett sinnessjukt beteende. Kan man vara spelberoende av CC? I så fall lägger jag nu korten på bordet och ber ödmjukast om hjälp. För det är orimliga timmar av mitt liv som vaskas här.

 

RELATED
Reactions