Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-07-07

10 minuters hudvårdsrutin med Thérèse Hellström

 

Morgon:
Börjar alltid dagen att skölja ansiktet i kallt vatten innan jag hoppar in i duschen, det blir man pigg av! Tvättar ansiktet med en skrubb från Björk and Berries, kroppen med Byredos produkter och håret (schampoo två gånger, inpackning, balsam och serum) med Redkens nya Vegan serie. Efter duschen tar jag bort onödigt smuts i ansiktet med Biodermas ansiktstvätt och lägger på ett lager av min dagkräm, just nu Filorgas kräm med syror. Så naturlig sminkning som möjligt och Byredos parfym Oud Immortel så är jag klar för dagen. Innan jag springer hemifrån dricker jag ett glas varmt vatten med en halv citron i för många anledningar, bland annat: stärker immunförsvaret, gör dig piggare och renar kroppen.

 

Under dagen:
Efter lunch brukar jag lägga på ett extra lager av mitt smink, gärna så naturligt som möjligt. Toppar alltid av det med mitt läppbalsam från Tromborg som jag använder på ögonen, kindbenen och näsan för att ge ansiktet lite mer “glow”. Annars är jag väldigt besatt av läppbalsam (nej jag vet, det är inte så bra!) och använder det gärna flera gånger om dagen. Just nu blandar jag mellan Carmex, Glossier och Burt’s Bees. Under dagen använder jag även Chanels Creme de Main eftersom jag lätt får torra händer.

 

Kvällen:
På kvällen lägger jag mest tid på min hudvårdsrutin eftersom det finns mer tid att låta produkterna sjunka in i huden. Tar bort sminket med Biodermas ansiktstvätt (igen!) och använder just nu en kombination av serum och olja från Sarah Chapman blandat med en droppe brunfärg från Clarins för att få ett extra “glow” dagen efter. När det sjunkit in lägger jag en ansiktsmask som jag sedan sover med, två favoriter kommer från Emma S och Kora Organics.

 

Övriga rutiner:
Jag lägger mycket tid på att prova nya produkter, det är så spännande att se vad som passar ens hud och inte. Förutom det så försöker jag sova minst 8 timmar per natt, dricker så mycket vatten som jag kan, och så lite kaffe som möjligt (gärna max två koppar per dag). Eftersom jag flyger väldigt mycket så har jag speciella produkter att ha i väskan anpassat för det. Bland annat La Mer’s klassiska kräm som återfuktar väldigt bra, men även Filorgas återfuktningsspray (ni hittar den hos Refine Clinic) för ansiktet och klassiska ögondroppar för uttorkningen.

 

Thérèse jobbar som PR-chef för danska Custommade och är även moderedaktör på FORNI och har en blogg på ELLE. Följ med henne på Instagram HÄR!

RELATED
Reactions