Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Travel

2019-08-21

Weekendresor i Europa du enkelt kan göra med tåg

 

 

 

 

 

 

Funderar du på att ge dig ut på weekendresa med tåg i höst? Att resa med tåg tar självklart lite längre tid men ger en extra upplevelse i sig och är dessutom det mest miljösmarta alternativet. Den lättaste vägen att ta sig ut i Europa med tåg går från Sverige via Köpenhamn och därifrån vidare till flera stora städer i Tyskland. Vi har listat fem storstäder som är perfekta att besöka för en weekend i höst – oavsett om det är shopping, kultur, nöje eller fest du är ute efter! 

 

 

 

BERLIN

Funderar du på att besöka den rika kulturstaden Berlin? Berlin har ett av Europas mest intressanta konst- och kulturliv och ett outtröttligt nattliv, dessutom ett perfekt alternativ för en weekend av shopping och nöjesliv. Att resa till Berlin med tåg tar cirka 13 timmar från Stockholm med byte i Köpenhamn och Hamburg.

 

KÖPENHAMN 

En ganska självklar destination för oss som bor i Sverige och vill komma iväg en långhelg. I den danska huvudstaden kryllar det av bra restauranger, grym shopping och spännande kulturaktiviteter. Hit åker jag ofta om jag behöver ett miljöombyte och vill fylla på med inspiration. Har du bara två dagar på dig så är det Köpenhamn jag skulle åkt till. Köpenhamn är dessutom en utgångspunkt med tåg för att ta sig ner till Tyskland och vidare ut i Europa.

AMSTERDAM

Amsterdam är en livlig och häftig stad som har något att erbjuda för alla oavsett intresse eller ålder. Här kan man strosa runt bland kanalerna och titta på de vackra husen, eller festa från tidig kväll till sen morgon. Att vara turist i Amsterdam är enkelt och staden har ett rikt kulturliv och något nytt att se varje gång. Från Stockholm behöver man ta tåget till Hamburg (via Köpenhamn) och från Hamburg reser man sedan med direkttåg till Amsterdam. Eftersom det går nattåg till Hamburg blir resan smidig och enkel och från Hamburg är det ungefär fem timmar kvar till Amsterdam.

HAMBURG

Är det istället Hamburg du längtar efter att besöka? Härligt! Ännu bättre för dig som bor i södra Sverige då Hamburg är en av listans enklaste (och snabbaste) städer att besöka. En trendig design- och kulturstad med ett stort utbud av teatrar, museum och konstgallerier. Passar lika bra att besöka på sommaren som vintern! Lättast att ta sig till Hamburg är via Malmö eller Köpenhamn, en resa på cirka sju timmar. Från Hamburg har du också möjlighet att ta dig vidare till andra storstäder i Europa.

PRAG

 

Prag är staden som är fylld av europeisk historia och där blandas harmoniskt välbevarade medeltidsmiljöer med praktfulla vackra byggnader från förra sekelskiftet. För att ta dig till Prag med tåg behöver du först ta dig ner till Köpenhamn (men det vet du redan vid det här laget). Därifrån går det dagtåg till Hamburg och från Hamburg åker du vidare till Prag. En tågresa på totalt runt 20 timmar. Det går också att ta tåget till Berlin och därifrån vidare till Prag. Det går inte jättefort att resa till Prag med tåg men har man en extra dag att spendera så är resan och vägen i sig en upplevelse, och dessutom väldigt vacker.

RELATED
Reactions