Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-01-17

Skjortan du kommer vilja uppdatera garderoben med

Viktoria Chan och Karla Opazo bakom Sleek atelier har specialiserat sig på tidlösa skjortor i unik design

 

Foto: Beate Felde

 

HEJ KARLA! BERÄTTA OM SLEEK ATELIER 

SLEEK atelier startade jag tillsammans med min grymma kollega, Viktoria Chan, för drygt två år sedan. Drömmen om ett skjortmärke som specialiserar sig på coola designade skjortor i olika modeller hade legat och grott under ett antal år. Idén bakom varumärket växte fram när vi insåg att många klädmärken gjorde en enkel skjorta som ingick i deras kollektion, men det var tidskrävande att gå igenom märke för märke för att hitta en skjorta som dessutom fanns till ett rimligt pris utan att kompromissa med material.

 

Idag finns vi hos över 50 återförsäljare i Sverige, Finland och Danmark men vi hoppas kunna nå ut med skjortor till alla skjortälskare världen över! Produktsortimentet av nya skjortor ökar efter varje säsong, samtidigt som grundkollektionen behålls. Målet är att kunna slå upp en konceptbutik där vi kan berätta vår egen historia bakom märket och varje skjortas personlighet.

 

VARFÖR JUST SKJORTAN? 

Just den klassiska skjortan har sett likadan ut i decennier. Vi kände därför att det var dags att lyfta fram skjortan på ett mer unikt sätt. Skjortan är ett basplagg som varje person bör ha i sin garderob! Inte bara för att plagget är en räddare i nöden när man har idétorka men även för att den sätter attityd på ens outfit.

 

 

HUR STYLAR DU HELST SKJORTAN?

Jag har väldigt blandad stil så det beror på vilket humör jag är på och vilken årstid det är. Under kallare dagar ser man mig ofta med kostymbyxor, turtleneck och en krispig skjorta. Helst matchad med ett par snygga Chelsea boots. När plusgraderna stiger matchar jag istället skjortan med en somrig kjol och härliga klackar till.

 

OM NI FICK DRÖMMA, VEM SKULLE NI HELST SE I ERA SKJORTOR? 

Olivia Palermo, Alexa Chung och Carine Roitfeld har alltid varit tre stora silikoner som jag haft. Att se de bära en SLEEK-skjorta vore drömmen!

 

 

VART SKER PRODUKTIONEN?

Produktionen sker i Kina. För oss är det väldigt viktigt att ha bra kontroll över produktionen och finnas nära den. Därför är det väldigt smidigt då Viktoria bor i Kina och kan på så sätt ha stor kontroll över den delen av processen.

 

HUR JOBBAR NI MED HÅLLBARHET? 

Istället för att ha en kollektion som blir inaktuell redan efter nästkommande säsong tänker vi mer långsiktigt. Därför jobbar vi med vår grundkollektion som vi succesivt bygger upp med nya styles i klassiska färger. Vi har stort fokus på kvalité och i detaljer så att SLEEK-skjortan blir ett plagg som man kan ha i sin garderob under många år.

 

FRAMGÅNGSRECEPT FÖR DEN SOM VILL LYCKAS INOM MODEINDUSTRIN I DAG?

Brinner du för det du gör är du redan halvvägs. Våga ta för dig, tro på din idé, gör tydliga mål och arbeta mot dem.

 

HUR TROR DU ATT DIGITALISERINGEN OCH INSTAGRAM HAR PÅVERKAT MODEINDUSTRIN OCH MÖJLIGHETEN ATT LYCKAS I BRANSCHEN? HAR DET BLIVIT ENKLARE/SVÅRARE OCH I SÅ FALL PÅ VILKET SÄTT?

När vi startade SLEEK atelier tog det knappt två månader förrän butiker började höra av sig om vart man kunde köpa våra skjortor. För oss har Instagram betytt väldigt mycket då många hittat (och fortfarande hittar) oss genom det, framför allt våra internationella kunder. Med digitaliseringen är det möjligt att synas och inspirera på ett helt annat sätt än tidigare. Du kan nå otroligt många genom sociala medier.

 

VAD I DIN GARDEROB SKULLE DU ALDRG GÖRA DIG AV MED?

Mina basplagg! Skinnjackan, den krispiga skjortan och en välsydd kostym.

 

RELATED
Reactions