Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2020-04-30

Filmer och serier som serverar den bästa modeinspiration

 

Modevärlden som vi känner till den har satts på paus. Internationella modeveckor avbokas, street style-scenen står still och glammiga röda mattan-event lyser med sin frånvaro. Samtidigt svämmar Instagram över med “work from home-outfits” som till en början inspirerade mig men som inte alls engagerar mig längre. Så för att hålla mig inspirerad har jag tittat ikapp några gamla favoriter som garanterat inte gör mig besviken när det kommer till kostym. 

To Catch a Thief

Kan inte bestämma mig om jag är mer inspirerade av Grace Kelly’s 50-tals looks eller Cary Grant’s coola men pojkiga stil. Filmen är inspelad längst med Franska rivieran och det är förmodligen så nära jag kommer komma den just nu.

 

Breakfast at Tiffany’s

Audrey Hepburn som Holly Golightly får varje look att kännas sofistikerad och chic.

 

The YouTube Fashion Channel

YouTube försöker stärka upp sitt modeinnehåll och ger en unik inblick i modevärlden. Här samlar de allt från senaste modevisningarna till intervjuer med modevärldens största älsklingar just nu!

Finns på: YouTube

 

Gossip Girl

Svårt att förneka att man följde Gossip Girl lika mycket för kläderna som för intrigerna. Tidiga 2000-talets bästa mode helt klart! Visst blir man sugen på att addera det där breda diademet till lördagens outfit?

 

The Devil Wears Prada

Behöver jag ens säga något mer?

 

 

Ocean’s 8

En helkväll på modevärldens största event Met-galan gör mig sällan besviken.

 

The Crown

Den exakta beskrivningen av den historiskt kungliga garderoben?

 

“The September Issue”

Titeln förklarar den här ganska bra. Följ med bakom kulisserna när den ikoniska Anna Wintour förbereder årets viktigaste nummer. 

 

Pretty Woman

Den bästa modeinspiration från 80-talet. Om Richard Gere gav mig sitt kreditkort kanske min garderob skulle se likadan ut?!

 

 

Sex and the City

Att följa resan för Carrie och gängets stil som utvecklas från funky 90-tal till en mer sofistikerad Upper East Side-garderob är bland det bästa med serien.

 

Confessions of a Shopaholic

Lite för lätt att relatera….?

 

The Talented Mr. Ripley

Gwyneth Paltrow på semester längst italiens kust är inspirationen för min sommargarderob!

 

Clueless

Cher och Dion är stora inspiratörer för den hetaste stilen på 90-talet.

 

RELATED
Reactions