Search among our articles

Words by Linda Persson

Life

2019-05-08

En lista på ställen runt om Stockholm som är perfekta att besöka under våren

Solen blir mer närvarande och ökar behovet av att tillbringa mer tid på härliga uteserveringar och mindre tid på kontoret. Oavsett om du är sugen på att testa något nytt eller bara återuppta kontakten med en gammal favorit, så har vi stället för dig. Varsågod, här är våra smultronställen i och runt om Stockholm!

Foto: Mälarpaviljongen

Boule & Berså

Under Danvikstullsbron finns både god mat, dryck och härlig utsikt. Här kan du sitta i flera timmar och varva drinkar med en omgång boule. På uteserveringen sitter man utmed vattnet och har uppsikt över alla båtar som passerar. Boule och Berså har dessutom något de kallar för en munk-o-mobil där de serverar kaffe, glass och nygräddade munkar – här finns det alltså något för alla!

 

Adress: Sjöqvarnsbacken 13, Nacka

Lasse i Parken

Precis vid Hornstull ligger Lasse i Parken som är ett kafé och en krog. Till denna idylliska oas flyr du storstaden även fast du stannar mitt i stan. Stugan, eller krogen omges av en generös trädgård där du kan båda äta och dricka gott, under sommarmånaderna bjuds det även på livemusik flera gånger i veckan.

 

Adress: Högalidsgatan 56, Stockholm

 

Mälarpaviljongen

Vill du sitta flera timmar i sträck i en lummig oas inte långt från stan så är det Mälarpaviljongen du borde ta dig. Här kan du både äta, dricka och fika. Är du ute efter en lite festligare stämning? Rör dig då hit på helgen, slå dig ner på det flytande trädäcket intill vattnet och avnjut solnedgången.

 

Norr Mälarstrand 64, 121 49 Stockholm

 

Restaurang Skrovet

Ytterligare ett smultronställe som du hittar längst med vattnet är givetvis restaurang Skrovet. Restaurangen är perfekt belägen vid Årstaviken och erbjuder en härlig atmosfär. Mitt bästa tips här är att äta Skrovets räkmacka med handskalade räkor, den är helt fantastisk!

 

Adress: Hammarby Slussväg 17, Stockholm

 

Skeppskattens Hamnkrog

Vill du göra en liten utflykt och testa på något nytt kan du åka en mil norr om Åkersberga. Där ligger Skeppsskattens Hamnkrog på en vacker plats utmed vattnet. Det hela känns nästan lite exotiskt och bjuder verkligen på semesterkänsla med fantastisk utsikt över farleden. Har du möjlighet så blir det ännu mysigare om du tar dig dit med båt, Skeppsskatten har nämligen en gästhamn där man enkelt att lägga till för dagen.

 

Adress: Ekhagavägen, Skeppsdal, Åkersberga

 

Foto: Boule & Berså

RELATED
Reactions