Search among our articles

Words by Petra Tungården

Fashion

2019-05-24

Vad har man på sig på den perfekta dejten: Här är några idéer!

Klanning till dejt-6

 

Klänning, Zimmerman. Skor, Topshop. Väska, Jacquemus. Smycken, Safira.

 

“Jag hör till den unika skaran människor som fullkomligt älskar att gå på dejt – dåliga som bra. De sämre har gett mig ovärdeliga historier som är ett säkert ess i rockärmen på middagar, som ofta får folk att vika sig dubbelt av skratt (jag har varit på min beskärda del). Den bästa tinderdejten satte en ring på mitt finger. Så jag har en digital dejtingtjänst att tacka för mitt nuvarande äktenskap. Men att gå på dejt är alltid pirrigt, iallafall de första nervkittlande minutrarna. En annan ångestpuck är klädseln. Man vill ju inte svassa in i en balblåsa och vara för uppstyrd, men inte heller slavsig och för nedklädd. Jag brukar ofta satsa på ett nytvättat hår (hör inte till vanligheterna), lagom make och låga klackar. Hade jag gått på dejt idag, hade jag kastat mig en sommarklänning eller en tuffare look med zebramönstrad trench och kjol”.

Trenchcoat, By Malene Birger. Kjol, Topshop. T-shirt, Arket. 
Klackar, Topshop. Väska, Jacquemus.

Vit blus, Reformation. Denim, Arket. Bruna klackar, Topshop.
Beige blus, Ganni. Örhänge, H&M. Slingbacks, Flattered.

så-klär-du-dig-på-dejt

Klänning, COS. Väska, ATP Atelier. Sandaler, Hope.

 

så-klär-du-dig-på-dejt

 

Kavaj, Arket. Shorts, Arket.

 

“På en första dejt har jag nog alltid klätt mig väldigt casual, nästan så att jag klädde ner mig ibland. Vet faktiskt inte varför, men antagligen i ett försök till att verka lite obrydd. När jag och min kille går på dejt i dagsläget klär jag mig lagom uppstyrt i vippiga klänningar eller koordinerade set.”

 

Jacka, & Other Stories. Klänning, H&M. Klackar, Topshop.
Örhängen, H&M. Väska, Atp Atelier. Dagkräm, La Mer.

 

Gingham romper, & Other Stories. Väska, Little Liffner. Klackar, COS.

Långklänning, Ganni. Väska, Frame. KlänningCecilie Bahnsen.
Sandaler, Vagabond. Blus, The Attico

 

“Oavsett om det är första dejten eller sjätte så är valet av kläder alltid lika svårt tycker jag. När jag klär mig på morgonen brukar jag oftast gå efter en känsla. Ibland vill jag klä mig mer feminint och klassiskt och ibland känner jag för att klä mig lite ”coolare” (vilket brukar innebära sneakers och kanske en kavaj storleken större). Men ska jag gå på dejt brukar valet oftast falla på en färgkoordinerad look med mycket smycken och kanske röda läppar.”

Klänning, Rodebjer. Tröja, Dagmar. Klackar, COS.

Reactions