Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Travel

2019-08-16

24 timmars resedagbok från Hvar

 

 

Jag är tillbaka på kontoret igen efter semestern och som bekant hinner jag inte mer än landa innan jag börjar drömma mig bort till nästa resa. Till dess tänkte jag låta er hoppa in i bagaget och följa med mig under ett dygn i Kroatien och på ön Hvar. Jag har en del tips och ställen jag bara måste dela med mig av! Vart äter man den bästa lunchen? Vilka stränder måste man besöka? Och vart går du och dansar där du får både solnedgång – och uppgång(!).

 

 

Att packa

Min resväska har till 80 % bestått av färgglada klänningar, för det är det absolut enklaste och snyggaste att bära under semestern enligt mig. Men valmöjligheterna när man ska packa inför semestern blir alltid överväldigande, ska jag definiera min stil i bara en resväska? VAD ÄR ENS MIN STIL??? Jag kan lugnande meddela att semesterversionen av mig själv byter gärna om flera gånger under dagen, bär stora solhattar och dricker Aperol Spritz innan lunch.

Adoore Napoli Dress

Klänning, H&M 

 

Svala material under semestern är viktig, jag vill försöka finta bort den tropiska Medelhavsvärmen så mycket jag kan. Och helst bär jag färger som babyblått och korall för att matcha solbrännan.

 

Mules, Zara. Hårband, Pico. Väska, Loewe. 

 

Sen låter jag accessoarerna göra resten av jobbet. Min resväska består nästan alltid av ett flertal väskor, smycken och skor. Jag packar alltid mer än vad jag får användning för, men jag tycker om att ha valmöjligheter. Och skulle jag drabbas av den mest extrema beslutsångesten av vad jag tar på mig, så försöker jag alltid rädda upp situationen med accessoarer och detaljer. Mitt i semestern adderade jag även dessa mules till min samling (som jag sen tvingade ner i min kompis resväska pga ingen plats i min egen).

 

 

Att bo

Airbnb är en favorit när jag är på solsemester, det är något charmerande och härligt med att inte riktigt veta vart eller hos vem du hamnar. Är jag på weekend i en storstad föredrar jag däremot hotell. Runt om Hvar finns det flera vackra villor att hyra, de flesta kostar en slant men rymmer ofta ganska stora sällskap. Vi lyckades få tag i ett hus några kilometer från Hvars hamn, och det hade både pool, nära till havet, stora ytor och den vackraste utsikten!!!!!

 

Att se & göra

 

Har du möjlighet, hyr båt!! Det räcker med att du tar dig ner till hamnen där valmöjligheterna för att hyra båt kryllar. Det här är det absolut bästa sättet att se öarna runt omkring Hvar. Jag skulle skippa turistattraktioner som Blue Cave och istället be skepparen ta dig till undangömda vikar och stränder som är mer folktomma.

 

 

Ta en dagsutflykt till Palmizana och ät lunch på Laganini Lounge Bar & Fish House. Här serveras färska fisk- och skaldjursrätter precis vid strandkanten.

 

Avsluta på Hula Hula Beach Club! Hit går du lagom till att solen går ner och dansar i takt till vågorna! Känner du dig inte färdig när stället stänger hoppar du på taxibåten som tar dig ut till Pakleniöarna och klubben Carpe Diem, här kan du stanna till solen går upp om du vill!

 

Att äta

 

Jag äter helst fisk och skaldjur vid Medelhavet och grillad tonfisk är min eviga favorit under semestern. Är jag på ett riktigt bra ställe och det finns tryffelpasta eller risotto är jag inte sen med att beställa in det heller. Inne i staden Hvar ligger alla bra restauranger undangömda i gränderna. Ta tid på dig att upptäcka smågatorna och de mysiga uteserveringarna.

 

 

Hotell? Jag rekommenderar Airbnb men annars har jag hört gott om Riva Hvar Yacht Harbour Hotel
Att se?
Hyr scooter och kör runt på ön för att hitta alla undangömda vikar och stränder
Lunch? Laganini Lounge Bar & Fish House
Strand? Pakleniöarna och Mlini beach
Middag? Restaurant Zori
Cocktail?
Hotel Adrianas takbar
Dans? Hula Hula Beach Club och Pink Champagne

RELATED
Reactions