Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Life

2019-12-07

Allt som står på min önskelista just nu

 

 

BESÖKER

 

Denna vinter bär det av till Alperna för första gången med min pojkväns familj och familjevänner. Det kommer att vara en resa fylld till bredden av schweizisk ost, rödvinsmiddagar, solnedgångar i pudervit snö, läsa böcker vid brasan och afterskis i stekande sol. Ja, som ni hör är jag ingen skidfantast men kan verkligen uppskatta konceptet skidresa. Har helt enkelt visualiserat mig en skidsemester á la Slim Aarons -hoppas inte besvikelsen blir allt för står.

 

 

KÖPER

 

Stickad tröja. Ski suit. Solglasögon. Tröja. Goggle. Tröja.
Scarf. Skidbyxor. Stickad tröja. Boots.

 

Mitt sällskap har tillskillnad från mig spenderat alla sina vintrar på en alptopp och därmed förmodar jag att mina skidfärdigheter kommer vara aningen bristfällig i jämförelse. Jag får istället skifta fokus och lägga mer krut på att plocka stilpoäng på klädfronten. Skidstället kommer att gå i helsvart för att undvika att dra till mig allt för mycket uppmärksamhet. Men på after skin kommer jag sporta desto mer färg och roliga detaljer som de snabba, blåa solglasögonen och snygga silkesscarves i mönster.

 

 

INSPIRERAS AV

 

När det gäller kläder på hemmaplan har jag blivit besatt av minimalism fast i oversize format. Kanske lite motsägelsefullt -men egentligen är det så enkelt som plagg i dova färger och subtila snitt men i storleken större. Jag är även sugen på det exakt motsatta i form av kortkorta partyklänningar i glitter, strass och metallic. När det kommer till hjässan kommer den att prydas av en lagom sliten keps från någon äldre familjemedlems garderob och håret kommer att vara spikrakt vintern ut.

 

 

SPARAR TILL

 

Lampa. Soffa. Spegel. Ljusstake. Lampa. Vaser. Stolar. Tavla.

 

På inredningsfronten är det som vanligt min stackars plånbok som kommer få lida. Sedan jag flyttade till min nuvarande lägenhet i våras bestämde jag mig för att bara investera i designmöbler som håller i längden. Då priserna på dessa ofta skenar iväg är mitt största tips att ropa in antika möbler på auktionssidorna. Klimatsmart, prisvärt, unikt och framförallt otroligt snyggt.

 

 

Reactions