Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2019-12-19

Organisationer att handla en julgåva hos

 

Julen är en högtid som ligger mig varmt om hjärtat, så ju äldre (och klokare) jag blir, desto mer vill jag hjälpa till och bidra med något positivt. Samtidigt som jag älskar att ge bort fina julklappar till nära och kära har det blivit allt viktigare att försöka hjälpa till där jag kan. Att vara generös med tid och pengar är ett självklart sätt att hjälpa någon eller något i nöd.

 

Så oavsett om du brinner för att bekämpa rasism, hemlöshet, skydda hbt-rättigheter, djurens rättigheter eller miljön så finns det en organisation som behöver din hjälp! Du kan spendera så mycket eller så lite du vill, och jag garanterar att det kommer att göra en enorm skillnad i någons liv. Nedan följer några organisationer som vi ger tillbaka till i år!

 

Hemlösa.se: Hemlösa.se är en icke vinstdrivande organisation som hjälper ca 300 hemlösa varje dag. Verksamheten drivs utan några mellanhänder och alla bidrag och donationer går oavkortat till att hjälpa de hemlösa i samhället.

 

StadsmissionenStadsmissionen arbetar för ett mänskligare samhälle och för att hjälpa de som lever i utsatthet i Sverige. Målet är att främja delaktighet oavsett ekonomi eller bakgrund och att förebygga utanförskap. Hos stadsmissionen kan du hjälpa till på många olika sätt, genom att skänka saker du inte längre använder, handla en julklapp i deras gåvoshop, bli månadsgivare eller arbeta som volontär.

 

UNICEF: En organisation som kämpar för att skapa en bättre värld för alla barn är en självklar organisation att stötta så starta en insamling, bli världsförälder eller handla dina julklappar i deras gåvoshop.

 

Röda korset: Röda Korset finns över hela världen för att hjälpa utsatta människor i kriser och katastrofer. De jobbar för att återförena splittrade familjer, stötta människor på flykt och se till att människors rättigheter respekteras. I jul kan du handla julklappar i Röda Korsets gåvoshop och få en fint gåvobevis att ge bort till någon du håller kär. Din gåva blir en perfekt present till den som har allt, samtidigt som den hjälper någon i nöd.

 

Läkare Utan Gränser: Läkare Utan Gränser är en medicinsk hjälporganisation som ger livräddande sjukvård till de som behöver det mest. Hos Läkare Utan Gränser kan du hjälpa till genom att bli månadsgivare eller volontärarbeta på plats vid olika katastrofer.

 

Världsnaturfonden: WWF är en ideell organisation som arbetar för att skydda de mest utrotningshotade och unika arterna och livsmiljöerna på jorden. De jobbar i över hundra länder och driver tusentals projekt för djur och natur. Skänk en julgåva till naturen eller fadderskap till en djurvän du håller kär!

 

God jul ♥

 

 

RELATED
Reactions