Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2019-12-30

2020 är äntligen här! 7 tips för att lyckas nå dina mål för det nya året

 

Räck upp handen om du är en av dem som skriver ner dina nyårslöften på en servett omkring tolvslaget för att sedan glömma bort dem i februari. Skyldig? Jag är en av dem! Desto längre bort målen är desto lättare och snabbare tycks de försvinna från radarn. Därför har jag samlat ihop ett par knep som hjälper dig att hålla nyårslöftena, även i slutet av året! Kanske är 2020 det året du faktiskt lyckas hålla dina löftena hela vägen?

 

1. Sätt tydliga mål

Istället för att sätta otydliga mål som t.ex. “börja träna”, bryt ner målen och ange en tydlig tidsram för dem. T.ex. “I juni vill jag träna regelbundet, helst tre gånger i veckan”. Du kommer märka att målen kommer inte kännas lika långt bort om du definierar tydligare vad det är du vill uppnå.

 

2. Se dina framsteg

Det andra sättet att hålla dina nyårslöften är genom att uppmärksamma dina framsteg. Om du exempelvis alltid velat lära dig prata franska så kan du markera dina framsteg genom att se hur många nya ord eller fraser du lärt dig på en vecka eller månad. Genom att se dina framsteg kommer du bli bättre på att se vad du åstadkommit hittills vilket förmodligen kommer peppa dig till att fortsätta din utveckling framåt!

 

3. Ha tålamod

Givetvis måste du ha tålamod med alla nya uppgifter och utmaningar du tar dig an. Du kan inte förvänta dig att kunna spela alla ackord på en gitarr efter första lektionen, så om du känner att du fastnat – påminn dig själv om målet, en rimlig tidsram för att uppnå målet och heja på dig själv!

 

4. Dela med dig av dina mål

Berätta om dina mål för en vän eller familjemedlem. På det sättet blir någon mer ansvarig för att du fortsätter jobba för att nå dina mål. Dessutom är det alltid bra att ha någon att fira med när du når ett nytt delmål.

 

5. Frigör tid för att jobba med dina mål

Har du ingen tydlig tid där du kan jobba med dina mål är chansen stor att det rinner ut i sanden. Plötsligt inser du att du inte uppnått något av det du önskat eftersom du inte haft någon tid i schemat för det. Är det kodning du vill lära dig? Avsett tydliga tider i månadsschemat där du kan öva kodning.

 

6. Baby steps

Du kommer inte kunna bygga en webbplats på en dag om du inte har några kunskaper kring kodning sedan tidigare. Kom ihåg att lära sig nya saker tar tid och försök istället att se de små framstegen du gör hela tiden. Om du tycker att ditt mål är alldeles för långt bort, dela istället upp det i delmål. Då kommer du lättare att se hur mycket framåt du faktiskt kommer.

 

7. Påminn dig själv varje dag

Skriv ner dina mål där du kan se dem! Blir du påmind om dina mål regelbundet kommer du bli mer benägen att fortsätta jobba mot dem. Skapa en tavla där du ritar och skriver ner till mål, eller skapa en bild i telefonen som påminner dig en viss tid varje vecka. Jag lovar att bara det kommer hjälpa dig mer än du tror!

 

 

RELATED
Reactions