Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2020-04-03

Så stylar du trenden vi ser överallt just nu

Victoria Beckham AW20, Chanel AW20

Ganni AW20

 

Den stora kragen dyker upp överallt, i mitt Instagramflöde hinner jag inte långt ner förrän jag plötsligt snubblat över säkert 10 olika outfits och stylingmöjligheter med modevärldens nya favoritaccessoar.

 

Den här mikrotrenden kommer nu i olika former och storlekar, allt från skarpspetsade 70-talskragar till vintageinspirerade spetskragar. Trenden har främst drivits tack vare danska favoriten Ganni, vars breda krage prytt deras skjortor under många säsonger nu. I Gannis höstkollektion spelar kragen åter en huvudroll och dyker upp i nya dimensioner och former (googla bara Ganni aw20 så förstår ni vad jag menar). Även Chanel lät inkludera kragen både i sin Haute Couture SS20-kollektion och för höst- och vinterkollektionen – där kragen tog plats över deras signatur tweedjackor. En perfekt match enligt mig.

 

Så hur välkomnar vi den stora kragen i våra garderober den här säsongen? Den klassiska vita skjortan med en bred krage finns hos oräkneliga varumärken och kedjor den här säsongen. Bär kragen över en tröja, kofta eller blazer för en chic look som håller dig varm genom våren. Fortsätt bläddra här för att se hur modeprofilerna tolkar trenden och shoppa våra favoriter i butik just nu!

 

View this post on Instagram

🧡🤍💙

A post shared by Pernille Rosenkilde (@prosenkilde) on

 

Inspireras av Pernille Teisbaek och Leandra Medine och bär den romantiska kragen över en stickad tröja och matcha med läderbyxor eller shorts för en kontrastfylld och chic look. 

Den här drömblusen signerad Miu Miu står högst upp på min önskelista! Spetsigare, längre och med lite mer attityd. Håller tummarna för att trilla över ett budgetalternativ istället! 

 

Yes, Ganni gör nu även klänningar med deras populära krage. Perfekt för sommaren! 

Reactions