Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Fashion

2018-11-25

Howdy! Från ranchen till vardagen – Så stylar du westerntrenden

Westerntrenden kan vid första anblick se svårburen ut och det är lätt hänt att trenden känns mer ranch än storstad. Den moderna westernlooken axlar du allra effektivast genom att blanda in den med både resterande garderob och andra trender, ledorden för westernmodet är less is more. Här är fem enkla tips på hur du anammar trenden!

 

 

COWBOYBOOTSEN
Cowboybootsen var en frisk fläkt som intog modescenen i våras och håller i sig året ut. De klassiska bootsen funkar alldeles utmärkt och finns ofta att köpa second hand för en snällare prislapp. I modern tappning hittar du allt ifrån de lackade bootsen, till de som är utsmyckade i animal print, till en i knähög modell. Det finns en sko för alla!

 

Den-svarta-laderkappan

 

LÄDERKAPPAN
I en modern tappning bär vi helst en läderkappa som markeras i midjan med ett läderbälte. För maximalt med westernvibbar har bältet silverspännen med gravyr.

 

ACCESSOARERNA
För den som inte vill gå hela vägen med westerntrenden går det lika bra att plocka vissa element. Satsa på väskor i lite grövre brunt läder, plagg med synliga stygn, rasslande fransdetaljer eller den svarta lite större hatten med snörning under hakan.

 

Så stylar du westerntrenden

 

WESTERNSKJORTAN
Skjortan med lite större bröstfickor i klassisk westerntappning bärs uppknäppt ända upp till halsen för rätt känsla. Bryt av med kjol eller para ihop med byxor i samma material för att gå full on cowboy.

 

 

RÅDENIM
Rådenim är ett material som levt i skuggorna i allt för många år, men äntligen är det dags för dessa jeans att åter se dagsljuset. För flest westernpoäng bär du ett par som är raka i modellen och har en lite högre midja.

RELATED
Reactions