Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Business

2018-11-30

Mitra Javadis favoritadresser i New York

Mitra Javadi bor sedan några år tillbaka i New York och frilansar som PR-konsult. Jag har bett henne skvallra om de bästa restaurangerna, vintageshopping som inte gör en besviken och vart man hittar den bästa utsikten över staden.

 

 

HEJ MITRA, BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV 
Mitt namn är Mitra Javadi, jag är 25 år gammal och uppvuxen i Solna. Som person är jag väldigt extrovert vilket har vart till min fördel här i New York men jag älskar även att vara ensam och samla energi. Jag jobbar som frilans och inom PR och events, och min dröm är att i framtiden kunna driva min egna PR-byrå här i New York.

 

HUR KOMMER DET SIG ATT DU FLYTTADE TILL NEW YORK?
Jag och min dåvarande pojkvän gjorde slut våren 2014, så mina bästa tjejkompisar ville pigga upp mig med en resa till New York. Efter två helt fantastiska veckor slog det mig att det är ju här jag vill vara. Jag bestämde mig då för att packa väskorna och flytta över atlanten för att prova på äventyret, och sen blev jag bara kvar här.

 

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN MED EN NY STAD? 
Allt egentligen. Du kan liksom inte på samma sätt ringa hem och gråta så fort något går fel. Men till ens fördel känner jag definitivt att detta har gett mig mer skinn på näsan och hjälpt mig bli mer effektiv och lösningsorienterad.

 

KAN DU GÅ IGENOM EN HELT VANLIG ARBETSDAG FÖR DIG? 
Mina dagar ser oftast väldigt olika ut, men jag brukar föredra att ha mina möten på morgonen. Det kan vara alltifrån att plocka kläder på ett showroom till att koordinera ett event. Sedan på eftermiddagen brukar jag ta tag i mailen och det kreativa.

 

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL FÖR SEMESTER?
Miami och Paris. Två väldigt olika ställen, men jag hade inte haft något emot att spendera mer tid i Miami. Det är en så perfekt get away från New York, och Paris, jag är bara kär i Paris! Atmosfären, maten, kulturen, människorna, allt.

 

TOPP TRE RESTAURANGER I NEW YORK?
Just nu måste jag säga Bond St, 49 Monroe och Chinese Tuxedo.

 

BÄSTA LUNCHSTÄLLET UNDER VARDAGAR? 
För en snabblunch Sweetgreen eller Dig Inn och om man vill lyxa till det skulle jag säga Sant Ambroeus.

 

BESKRIV DIN SÖNDAG MED TRE ORD
Recharging, relaxing och planering.

 

HUR SER DEN ULTIMATA HELGEN I NY UT?
Svår fråga, alltid så mycket som händer här men jag älskar ju utflykter. Vi brukar försöka komma iväg någonstans varje helg, som att dra och hika Upstate, åka till Hamptons eller åka skidor i Hunter Mountain.

BESKRIV DIN SÖNDAGSLOOK
Jag har blivit besatt av sköna pyjamasbrallor (som är “lagliga” att ha ute, haha) en oversize t-shirt och en snygg skinnjacka.

 

OMRÅDEN MAN INTE FÅR MISSA ATT BESÖKA I STADEN?
Jag älskar ju Downtown och Williamsburg om man vill uppleva lite mer av “det riktiga New York. Jag undviker gärna att åka över 14th St men jag antar att det är så det blir efter ett tag. För turisten skulle jag säga Central Park, Meatpacking District och om man vill ha en utsikt så har faktiskt Rainbow Room exakt samma utsikt som Rockefeller Center utan kö eller inträde, (en hemlis från mig till dig). Du kan till och med ta en drink där!

 

DELA MED DIG AV ETT SMULTRONSTÄLLE DU TROR VI SKULLE GILLA?
Inscape är mitt go to, en meditationsstudio vid Flatiron. Det är verkligen en mysig escape från stadshetsen. Och Maskbar på Bleeker St. är ett av mina absoluta favoritställen, här kan du hitta alla möjliga sheet-masks och ögonmasker, allt till riktiga bra priser med.

VART HITTAR VI DIG EN FREDAGSKVÄLL?
Enkel, på Acme! Det är som att gå ner i någon källare på hemmafest, alltid mycket drag och härlig crowd.

 

BÄSTA STÄLLENA FÖR ATT BRUNCHA EN LÖRDAG I NEW YORK?
Några utav mina favoriter är Dudley’s, Epistrophy, Sunday Brooklyn, Dimes och Shuka.

 

VART GÖR VI DE BÄSTA VINTAGEFYNDEN?
Beacon’s closet i Williamsburg levererar alltid.

 

VART SHOPPAR DU HELST?
På sample sales! Jag har lärt mig att man inte handlar för ordinarie pris här, haha. Men en rolig go to man inte får missa här är Story som är en konceptbutik i Meatpacking District, de byter tema var tredje månad och utbudet är baserat efter temat.

 

Vem: Mitra Javadi
Ålder: 25
Gör: Frilans inom PR och events
Familj: Lillebror, mamma och pappa
Bor: West Village, New York

RELATED
Reactions