Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2018-12-04

Därför är jumpsuiten mitt “safe card” – 23 kap i butik!

Jumpsuiten är statementplagget jag aldrig tycks vilja vara utan. Det här allt-i-ett-plagget är både bekvämt, snyggt och har dessutom räddat mina morgnar både en och flera gånger den här hösten (senast i dag faktiskt). Alla plagg som underlättar min tankeverksamhet på morgonen välkomnar jag nämligen tacksamt in i min garderob.

 

Den här hösten dominerade jumpsuiten på catwalken och modehusens favoritmodell är en grövre, mer arbetad variant av plagget, (spana åt Gannis håll och ni förstår vad jag menar). Men precis som klänningen kommer jumpsuiten i flera olika modeller, material och utföranden. Jag tänker tillbaka på 2009 och minns när jumpsuiten var det enda plagget jag kunde tänka mig att bära på fest, men i en betydligt tightare variant som markerade midjan ordentligt, hade tunna axelband (eller inga band alls) och en djup ringning. Samma kärlek för plagget nu som då men i dag bär jag den helst en storlek för stor, långärmad och i ett grövre material som denim.

Här är mina 14 favoriter, 2009 som 2018! 

RELATED
Reactions