Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2018-12-10

Baum und Pferdgarten lanserar exklusiv kollektion med Mytheresa

 

 

Danska Baum und Pferdgarten lanserar sin Pre-Spring ’19 kollektion, inklusive en mindre Capsule kollektion exklusivt med online-lyxåterförsäljaren Mytheresa den 10 december 2018.

 

För Pre Spring ’19 har Rikke Baumgarten och Helle Hestehave skapat en kollektion som fångar känslan av storstad och visar upp den skönhet samt ensamhet den kan medföra. Det är både extremt modernt och samtidigt avslappnat, där en värld av möjligheter ligger i bakgrunden.

 

“Vi är mer än glada att påbörja den här resan med Mytheresa. Baum und Pferdgarten strävar hela tiden framåt och det här samarbete gör det möjligt för oss att utvecklas på en exklusiv internationell nivå med en av världens bästa onlinebutiker” säger Helle Hestehave och Rikke Baumgarten, Creative Directors på Baum.

 

 

För att visa på kärnan i estetiken för Baum und Pferdgarten x Mytheresa-samarbetet har de valt ut tre kvinnor som visar upp en varsin look ur kollektionen i en Instagram-kampanj. Modeprofilerna Linda Tol, Sophia Roe och Emili Sindlev frontar kampanjen.

 

Emili Sindlev

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

“Min stil är väldigt färgstark och eklektisk. Jag är orädd när det kommer till att mixa färger och mönster”.

 

Vad gör den här kapselkollektionen unik?

“Den djärva mixen av djurprint och rosa blommor! De ljusa färgerna och mönstren passar min kärlek för färg och personliga stil”.

 

Finns det något i din garderob som är extra speciellt för dig?

“Min rosa, vintage Prada-väska i nylon. Jag har alltid älskat vintageväskor, de har oftast ett mer unikt utseende och ger mig en annan känsla än en ny väska”.

 

Sophia Roe

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

“Klassisk men med en tvist! Jag är svag för minimalism och tycker om att investera i tidlösa plagg. För mig är leopardmönster precis det, klassiskt men med en tvist. Jag försöker alltid matcha ett enkelt plagg med en roligare accessoar, det kan vara färgglada skor, en hårklämma eller en väska i ett intressant material”.

 

Vad gör den här kapselkollektionen unik?

“Jag är ständigt på jakt efter det perfekta leopardprintet, vilket inte alltid är enkelt att hitta. I den här kollektionen har Baum lyckats! Plaggen är kvinnliga med en smickrande siluett”.

 

Finns det något i din garderob som är extra speciellt för dig?

“Mina gröna klackar gör alltid min look komplett. Jag fick dem nyligen av min mamma, vilket gör dem speciella. Kaninen i keramik har jag ärvt av min mormor och är också väldigt speciell för mig. Jag lekte alltid med den som barn och ville ständigt låna den när jag var på besök hos mormor så för några år sedan fick jag den äntligen som en gåva”.

 

Linda Tol

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

“Komfort är det viktigaste för mig när jag sätter ihop en look. Stil handlar om personlighet, det är ett uttryckssätt för en som individ, så om du inte känner dig bekväm i vad du har på dig känns det inte äkta. Min stil är ganska mångsidig, men speglar ändå alltid min personlighet. Den är androgyn men med feminina inslag”.

 

Vad gör den här kapselkollektionen unik?

“Kontrasten i kollektionen och mönstren som kombineras med djärva färger. Hela kollektionen är väldigt sofistikerad tycker jag”.

 

Finns det något i din garderob som är extra speciellt för dig?

“Jag bor i denim. En signaturlook för mig är boyfriendjeans, t-shirt och en blazer. Jag matchar det helst med ett par slingbacks och en sofistikerad väska”.

 

RELATED
Reactions