Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2018-12-27

Accessoarerna vi ser varje dag på Instagram – här hittar du dem

 

 

Foto: Blanca Miró

 

Instagram har blivit mitt självklaraste “go to” när jag behöver fylla på inspirationskontot. Det har också blivit en säker källa för trender att ta plats, nya modeikoner att frodas och oetablerade designers att nå ut med sina kläder. En del trender tar vi direkt från catwalken medan andra landar direkt i vårt flöde. Vem som helst kan i dag få ut sitt budskap till en större publik via appen, och vem som helst kan därmed få sin röst hörd. Tillåt mig att presentera fem trender vi, (i alla fall jag), ser på Instagram dagligen och som med all säkerhet kommer följa med oss in i 2019. Du kommer vilja köpa dem, gräva fram gamla guldkorn, styla dem på nya sätt och hitta ytterligare favoritmärken att utforska!

 

Glittrande hårklämmor 

 

Foto: Fashiiongonerouge

 

Okej, först ut har vi klämmor och hårspännen – precis vad mitt hår behöver för att piggas upp just nu (det och inpackning så klart). De syns överallt på Instagram och väcker lika stort ha-begär oavsett om de stylas med stickade tröjor, kavajer eller en färgglad sommarklänning. Både hårklämmor och spännen kommer i oändliga kombinationer men två saker att hålla extra utkik efter – de ska glittra och de ska vara färgglada! Allra bäst tycker jag om pärlspännet och bär det ofta till vardags, det blir en rolig och utstickande detalj till mina annars ganska basic looks.

 

Remsandaler

 

Foto: Cecilie Bahnsen

 

Danska Cecilie Bahnsens SS19 bestod främst utav vita och puderrosa cupcakelikande klänningar i skira tyger – som tillsammans med remsandaler fick modevärlden att jubla. Modellerna bar nämligen glittriga sandaler från japanska märket Suicoke på catwalken. Söta klänningar och sköna sandaler är en kombination jag definitivt kommer ta mig an sommaren 2019.

 

Fiskehatten 

 

Foto: Emilisindlev

 

Den populära hatten kan vid första anblick verka svårburen men med rätt styling och självförtroende kan den faktiskt bli hur cool som helst. Modeprofiler som Blanca Miró och Emili Sindlev har visat oss att hatten hör hemma lika mycket i stan som på fiskeutflykten. Jag må vara en säsong sen på bollen men nästa semester är det garanterat hatten jag kommer matcha min strandklänning med.

 

Pärlväskan

 

Foto: Hannastefansson 

 

Vi har det brittiska märket Shrimps att tacka för nästa trend. Den här väskan kan du bara inte missat? Tänkte väl det. Den har florerat på Instagram i över ett år nu och jag vågar förutspå att den kommer fortsätta att vara lika het nästa säsong. Vill man inte slå till på “originalet” så har kedjor som Mango och Zara prisvärda och fina alternativ till den trendiga väskan.

 

Guldkedjan 

 

Foto: Moastener

 

Sist har vi min favorittrend just nu – den stora guldkedjan. Jag matchar den till precis allt i min garderob och tycker att det känns lika rätt varje gång. Svenska Blue Billie släppte precis sin tolkning på kedjorna i en ny kollektion och svaret har varit omåttligt populärt. Ser fram emot att matcha mina guldkedjor med en bikini och solbränd kropp i sommar!

RELATED
Reactions