Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-01-03

Outfitidéer som garanterat räddar dig när ingenting i garderoben känns rätt

 

 

Vad är det med enkla, säkra outfitidéer som kan vara så svåra att trilla över? För mig brister det oftast när jag får för mig att försöka få in en trend som inte faller sig naturligt för mig, eller när jag bara har för många alternativ som jag vill pussla ihop i en och samma look. Då blir det ganska rörigt. Vi har alla säkert haft sådana dagar, när ingenting i garderoben känns bra. Så istället för att bli 45 minuter sen till jobbet och fortfarande känna dig obekväm i det du valde, delar jag med mig av mina fem säkraste kort som jag alltid kan falla tillbaka på de dagar jag hatar allt i min egen garderob.

 

Lager-på-lager

Ibland får jag för mig att vilja klä mig avancerat och gå utanför min komfort-zone. När jag tänker lager-på-lager blir det oftast totalstopp i min hjärna. Ambitionsnivån är bra men nästan aldrig vet jag hur eller var jag ska börja och det brukar sluta med att halva min garderob ligger utkastad på sängen, jag är 40 minuter sen till jobbet och morgonträningen gav jag upp för längesen. Nu har jag lärt mig att lager-på-lager inte behöver betyda kjol över byxor eller slipklänning över hoodie över polo. Jag håller mig till jordnära toner (för att det sällan blir fel och jag är dålig på att färgmatcha). T-shirt, uppknäppt skjorta eller en tunnstickad tröja och min killes kostymkavaj – tre steg och redan ganska avancerat. För att maxa slänger jag rocken över axlarna och virar in mig i en stor halsduk.

Denim denim denim!

Att ha det perfekta paret jeans i garderoben att dra på sig i kriser är en riktig räddare i nöden. Jag letar ständigt efter det där paret som jag bara kan dra på mig oavsett humör eller dagsform och alltid känna mig fin i. Matcha dina favoritjeans med klackar eller sneakers, det är båda säkra kort. Jag känner mig mest bekväm i t-shirt och kavaj till denim men att matcha med en stickad kofta rimmar ju bra med vinterhalvåret.

Jumpsuit

Mitt självklara val när jag egentligen bara vill gå till kontoret i min flanellpyjamas. En jumpsuit är både förbannat bekvämt och enkelt att hoppa i en stressig morgon och dessutom plockar du enkelt några stilpoäng på köpet.

Kostymen

Just den här kostymen har räddat mig många kvällar. Jag köpte den för ett par säsonger sedan och den har fortfarande en speciell plats i garderoben (och hjärtat). Jag köpte först kavajen i Stockholm, den var egentligen för dyr men jag älskade den och motiverade mig genom att jag kunde hitta många tillfällen för den, vilket visade sig vara rätt. När jag sedan besökte Paris ett par månader senare fanns byxorna kvar i butik och jag bestämde mig för att slå till på dem också för att ett helt set alltid fungerar, oavsett vilka delar det är. Jag tycker om att matcha med sneakers för en mer avslappnad look.

Ton i ton

Dagar när jag känner mig extra osäker på vad jag vill ta på mig och vart jag ska börja brukar jag utgå från en färg, oftast navy eller beige, och så tar jag det därifrån. En monokrom look känns alltid genomtänkt och den kräver knappt någon tid eller kreativitet. En win- win för min morgonhjärna!

RELATED
Reactions