Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-01-07

Märket att ha koll på om du vill bygga en grym basgarderob

Är du på jakt efter den perfekta vita t-shirten? Du kan sluta leta nu, jag har hittat den!

 

Historien bakom VESCI börjar med deras egen frustration över att inte hitta det perfekta basplaggen i rätt modell, passform och med den rätta känslan till ett överkomligt pris. Louise Estwall och Sofia Sjöholm bestämde sig för att lösa problemet själva och idén till VESCI var född. Uppgiften var enkel – att vara den perfekta basen och därmed nyckeln i varje kvinnas garderob oavsett stil.

 

De startade VESCI för drygt ett år sen, hösten 2017 med deras första Hero-Tee kollektion som består av fyra baströjor i färgerna grå, svart och vit och en t-shirt med tryck som är inspirerad av deras favoritstad – Paris. Hösten 2018 lanserades andra kollektionen med två nykomlingar, en långärmad oversizad t-shirt och en uppdaterad Paris t-shirt som är en lite rockigare variant än den första. Vi har fått en pratstund med ena kvinnan bakom VESCI – Louise Estwall!

 

 

VARFÖR JUST T-SHIRTEN

Vi tror på att nyckeln till den ultimata, stilsäkra garderoben grundas i att bygga upp den perfekta basgarderoben där just t-shirten har en central roll. Med en perfekt t-shirt kan du få till en outfit som passar alla möjliga tillfällen. Styla den med ett par slitna blå jeans, till din favoritkjol, under tröjan eller till jeansshorts – med en snygg t-shirt kan du enkelt få till en snygg tvådelad outfit. När vi startade VESCI så valde vi att utgå från just t-shirten, men har som mål att bygga upp kollektionen med andra perfekta basplagg.

 

HUR STYLAR DU HELST T-SHIRTEN
Efter humör! Till vardags älskar vi en casual look, antingen vår long sleeved tee på vintern och ett par snygga jeans eller en av våra kortärmade Hero – Tees ihop med favoritshortsen på sommaren. Till fest stylar vi t-shirtsen med en statementkjol och assessorer eller varför inte med skinnbyxor och höga klackar?

 

 

OM NI FICK DRÖMMA, VEM SKULLE NI VILJA SE BÄRA VESCI?

Jag skulle älska att se Caroline de Margret i våra t-shirts, hon förkroppsligar verkligen den franska ikoniska stilen. Eller att se coola och glammiga Gilda Ambrosio klä ner en paljettklänning med en av våra t-shirts hade också varit en dröm.

Vi tycker fortfarande att det är så roligt när vi ser folk som inte är i vår direkta närhet bära våra plagg, som att se någon bära vår Paris t-shirt på en liten gata i Lund, det är en häftig känsla.

 

VART SKER PRODUKTIONEN?

I Portugal vilket vi är otroligt nöjda med då det är relativt nära Sverige och det har en lång historia av textilindustri och ett gott rykte i form av kvalité.

 

HUR JOBBAR NI MED HÅLLBARHET?

Mycket och mer kan göras i form av hållbarhet. Vår tanke är att inte bidra till masskonsumtion och dess påverkan på miljon utan att istället uppmana kunden till hitta den perfekta basen, med den blir man mer trygg i sin stil och känner inte behovet att handla nya plagg allt för ofta.

 

 

 

FRAMGÅNGSRECEPT FÖR DEN SOM VILL LYCKAS INOM MODEINDUSTRIN I DAG?

Ge oss det receptet tack! Haha! Det viktigaste tipset tror vi helt enkelt är att inte ge upp och tro på dig själv och din produkt! Gör ordentlig research innan du startar, skriv en tydlig marknadsplan över din verksamhet och var beredd på att jobba hårt.

 

HUR TROR DU ATT DIGITALISERINGEN OCH INSTAGRAM HAR PÅVERKAT MODEINDUSTRIN OCH MÖJLIGHETEN ATT LYCKAS I BRANSCHEN? HAR DET BLIVIT ENKLARE/SVÅRARE OCH I SÅ FALL HUR?

Till en början när Instagram och digitaliseringen var ny så tror jag absolut att det var en stor fördel att man som speciellt ny entreprenör med en stramare budget fick chansen att synas i olika medier till ett mycket mer kostnadseffektivt sätt än traditionell media som tidningar och annonser. Det är även en fördel eftersom det är enklare att exponera sig själv med hjälp av sina egna kanaler vilket tidigare inte varit möjligt.

Däremot så tror jag i dagsläget att konsumenter snabbare blir mätta på olika produktplaceringar än tidigare, men jag tror absolut att det är mer till en fördel än en nackdel.

 

 

VAD I DIN EGEN GARDEROB SKULLE DU ALDRIG GÖRA DIG AV MED?

Jag gillar att investera i klassiska och tidlösa accessoarer som jag vet att jag kommer bära över en lång tid så måste nog säga att jag aldrig skulle göra mig av med min Chanelväska. Den eller en vintage Misssoni strandklänning som fått följa med mig till stranden i över 10 års tid!

 

Har mycket i min garderob som jag älskar och även mycket som jag i efterhand kan konstatera var en total flopp. Men en av mina favoriter är en jeansväst från Zadig Voltaire med en döskalle på ryggen som har hängt med mig i sju år. Den passar perfekt över en VESCI t-shirt.

 

FRAMTIDSVISIONER OCH MÅL FÖR VESCI STHLM?

Vårt mål med VESCI är att fortsätta att utveckla sortimentet med ännu fler perfekta basplagg som löser det ständiga ”jag-har-inget-att-ha-på-mig”-problemet som vi tjejer ofta stöter på. Vi vill bli det självklara valet för konsumenter när det kommer till snygga basplagg.

RELATED
Reactions