Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Beauty

2019-01-08

Redaktionens favoriter: Skönhetsbonanza!

Foundation, Sensai. Ögonbrynsborste, Glossier. Illuminizer, Lumene. Eyeliner, Kat von D. Liquid ögonskugga, Glossier. Parfym, Armani Sì. Ansiktsrengöring, Sensai. Mascara, Sensai. Rouge, Glossier.

 

Nu när jag sammanställt alla mina skönhetsfavoriter inser jag att jag inte har så stor variation på märken som jag trott. Sensai är en gammal favorit som mamma ofta hade i sitt sminkskåp och som jag då naturligt började använda själv när det var dags att ge sig in i skönhetsdjungeln. Även Sensais hudvård har kommit att bli favoriter då huden verkligen känns som silke efter användning, kanske inte så konstigt då alla deras produkter innehåller just silke.

 

Glossier är ett nytt märke som kom in i mitt liv förra året och har minst sagt tagit över lite. Fixar ögonbryn, rouge, läppar och skimrande ögonskugga med deras produkter. Kan meddela att den sinnesjuka (!) hypen är befogad!

 

Jag har ofta väldigt neutral sminkning och tycker därför att en eyeliner får mig att känna mig mer uppstyrd. Denna från Kat von D är som att måla med ett trollspö, två enkla svep med denna mjuka penna och du har den perfekta vingen.

 

Min favoritparfym från Armani som tyvärr kommit att bli ganska poppis (blir nog mer irriterad än vad jag vill erkänna när någon av mina vänner råkat köpa samma haha) är en riktigt show stopper. Vet inte hur många gånger folk har sprungit efter mig på stan för att ta reda på vad det är för doft.

 

Skonhetsfavoriter-Petra-Tungarden-

 

Ansiktsmask, Babor. BHA Syra, Paula’s Choice. Läppstift, Bourjois. Ögonskugga, Tom Ford. Cosmetic Boho Palette, OFRA. Hårinpackning, Oribe. Mattande puder, By Terry. Parfym, Portrait of a Lady. Brun utan sol Mousse, St Tropez.

 

Här är några av produkterna jag återkommer till år efter år som ständigt står på en stadig front row plats i mitt badrumsskåp. Några nykomlingar har armbågats sig fram och fintat bort tidigare förälskelser, men de flesta står stadigt.

 

Babors 3D Hydro gel face mask + Eye mask är en nyfunnen kärlek som numera förgyller mina glåmiga söndagar och som i ett svep suddar bort helgens bravader. Masken är en riktig törstsläckare. Masken är uppdelad i två kit för att sitta perfekt. Den hjälper verkligen till att maxa fuktnivån – och är en riktigt lifesaver inför vintern.

 

Om det är en vinnande produkt som jag vill slå ett extra slag för så är det Paula’s Choice, Skin Perfecting 2 % BHA Liquid. Jag använder den nitiskt sedan ett år tillbaka. Du applicerar den efter du gjort rent ansiktet noggrant. Kan faktiskt sträcka mig så långt – och säga att den uträttar underverk. Jag har fått ett helt nytt glow och kanske till och med mindre synliga porer.

 

Har äntligen snubblat över den perfekta poppiga röda läppfärgen. Bourjois, Rubis Red blir inte tantröd, utan precis så där chict paris rött som jag vill. Dessutom är stiftet matt och sitter som en smäck. Formen på stiftet gör det dessutom löjligt lätt att applicera med perfektion utan att måla utanför.

 

Är du på jakt efter världens snyggaste ögonskugga? Grattis, jag har hittat den! Tom Ford, Cream and Powder är receptet till JLO’s världskända glow. Bäst av allt? Den tar tre sekunder att applicera. Smeta på krämen med fingret, dutta på pudret – tadaaa! Du är redo, vännen! Fungerar lika bra till fest som till vardags.

 

Släppar du runt på en tegelsten dagarna i ända? Sluta med det! OFRA, Cosmetic Boho Palette har samlat typ allt livsnödvändigt du behöver i en och samma palett. Addera en mascara + foundation så är du hemma.

 

Innan jag sprang på Oribe, Moisture & Control Intense Conditioner var mitt hår lika glammigt som en höstack. Men efter att den här dyrgripen gjorde entré i mitt liv har spelreglerna ändrats. Om du som jag är lite för snål för att lägga hela lönen på en produkt så är mitt spartips att blanda ut inpackningen i ett lite billigare balsam eller hårinpackning. Låt sedan produkten verka i 10 minuter, medan du rakar benen eller utför valfri aktivitet. Är ditt hår en riktig misär efter en hård partyhelg rekommenderar jag varmt att sova med produkten så är allt glömt och förlåtet dagen efter.

 

Om det är en produkt mitt ansiktet inte kan leva utan i sminkväg så är det By Terrys, Hyaluronic Hydra-Powder. Ord känns överflödiga – köp den bara. Applicerar den antingen när jag är osminkad för att få en jämnare hy eller direkt efter jag applicerat min foundation för att få sminket att sitta hela dagen, sedan brukar jag bättra på med produkten under dagen – då sitter sminket som sten.

 

Parfym, Portrait of a Lady. En doft jag aldrig kan släpa taget om. Smaken är som baken när det kommer till hur vi vill dofta, men den här parfymen har letat sig rakt in i mitt hjärta. Problemet är att Fredric Malles produkter är så förbannat dyra, alltså sinnessjukt dyr – nästan så det är som att spraya på sig ett regn guld varje morgon. Men det är min guldkant i vardagen.

 

Har använt den här brun utan solen sedan jag började använda BUS. ST Tropez, Self Tan Bronzing Mousse ger den perfekta gyllenbruna färgen gång efter gång och ger aldrig fläckar eller ränder. Jag applicerar min med deras tillhörande handske för kroppen för ett jämt resultat. När det kommer till ansiktet så sprutar jag ut en klick på handsken och applicerar sedan med en sminkborste likt en trea i ansiktet – se steg-för-steg.

 

St Tropez

 

Okej, hur gör jag då? Spraya ut en klick!

St Tropez Mousse

 

Sedan applicerar jag busen med en borste.

st.-tropez-self-tan-bronzing-mousse

 

Jag tycker att det blir naturligast när du applicerar brun utan solen som en trea i ansiktet. Jag blir nämligen aldrig brun i hela ansiktet, ofta är det pannan, kinderna och näsan som blir solkyssta. Tycker bara det ser onaturligt ut när hela ansiktet har samma nyans. Så först applicerar jag 3:an och sedan brukar jag ta resterna på penseln och mixa ut resten av ansiktet så man inte är kritvit på de partierna utanför 3:an.

 

Torrschampo, Noir. Skrubb, Mon Sun. Dagkräm, Estée Lauder.
Serum, Estée Lauder. Parfym, Chanel. Solpuder, Dior. Ögonbrynsborste, Glossier.

 

Dags för mig att ta er igenom mitt badrumsskåp och min samling av beautyfavoriter. Jag är egentligen inte särskilt stark på området men jag har ett gäng vapendragare som följt med mig flera år och som jag verkligen gillar!

 

Ser ni dagkrämen från Estée Lauder?? Den är verkligen magisk och är nog den produkt jag rekommenderat flest gånger till mina vänner. Det är en dagkräm med färg i så till en början känns det som att man lägger på en foundation men när den väl sjunkit in i huden är det som att man har smörjt på en dagkräm, förutom att man blir jäkligt slät och får förbannat mycket glow. Yes, jag är mycket imponerad!

 

Jag brukar vara ganska dålig på att använda body lotion under vintern, men har ganska nyligen hittat en skrubb från hemmaspa-märket Mon Sun som jag gillar. Den mjukar verkligen upp min torra vinterhud.

 

Glossiers Boy Brow är en nykomling i necessären men definitivt en keeper. Den hjälper verkligen mina bryn att bli lite buskigare och se sådär härligt ovårdade ut!

 

Min absolut favoritprodukt i badrumsskåpet? Enkelt, torrschampot, haha. Och tro mig när jag säger att jag har provat en hel del. Jag har kommit fram till en absoluta favorit, från Noir. Kanske mest för att den här produkten passar mitt hår så jäkla bra och ger lagom stadga och textur. Jag har ju bestämda ”tvättdagar” så brukar använda torrschampo sista dagen (den dagen jag kanske egentligen borde tvätta håret, haha) – men då fungerar den perfekt.

 

Det enda jag egentligen har på rutin i skönhetsväg är: att jag smörjer in mig med serum varje kväll. Jag använder just nu ett från Sensai som är väldigt lätt och absorberas in i huden snabbt. Tycker inte om krämer som klibbar och lämnar en oljig känsla efter sig. Sen har jag två andra guldkorn i skåpet – ett från Estée Lauder och ett från Gurelain. De är så satans dyra bara, så vågar knappt använda dem. Serumet från Guerlain heter “Midnight Secret” – och är precis det. Jag får bara använda det om jag har något superviktigt dagen efter eller om jag vet att jag kommer sova för få timmar. Jag har aldrig blivit besviken, känns som att det ligger ett skimmer av guld över ansiktet när man vaknar.

 

Jag använder solpuder året om, varje dag. Det är också det enda jag använder som “bas”. Kanske inte att föredra, men för mig har det alltid fungerat bra. Mitt favoritpuder? Dior tan powder nr 003!

RELATED
Reactions