Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-01-18

Lär dig kombinera färg med färg – 17 plagg som fixar stilen!

Lila denim, Reijna Pyo. Lila klänning, Baum und Pferdgarten. Gula denim, H&M. Lila kofta, Gestuz. 
Gul tröja, Zalando. Gul klänning, Baum und Pferdgarten. Lila tröja, Second Female. Klackar, The Row. 

 

Att bära starka färger och dessutom kombinera dessa med varandra kan kännas som en konst. När man pratar om “color blocking” syftar man på att bära två eller flera färger i en och samma outfit, och oftast blandat med starka och ljusa nyanser. För genom att matcha olika färger med varandra blir din look både intressant och iögonfallande. Du kommer inte gå någon obemärkt förbi, jag lovar!

 

Jag brukar fuska och hålla mig inom samma färgfamilj men för att verkligen lyckas med färgblockering kombineras färger mitt emot varandra i färghjulet – exempelvis blått och orange eller gult och lila. Men är du inte redo att ta det stora klivet? Börja mer försiktigt genom att välja en färg att bygga en monokrom look utifrån. Här kombinerar du istället olika toner och nyanser av samma färg.

Grön tröja, Second Female. Väska, ATP Atelier. Blå klänning, Arket. 
Blå kofta, & Other Stories. Grön bikini, Arket. Blå byxor, Lindex. Blå tröja, H&M

RELATED
Reactions