Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-02-01

CHIMI Eyewear lanserar skidglasögonkollektion med J.Lindeberg

 

Det är tre år sedan modeföretaget CHIMI Eyewear släppte sin första kollektion med solglasögon. Visionen var att göra det enkelt att köpa solglasögon till ett rimligt pris, utan att kompromissa med kvalitén. Den 5 februari släpper de, tillsammans med J.Lindeberg sin första kollektion skidglasögon – som man kan byta lins på. Kollektionen släpps i fyra olika färger, som matchar färgerna som CHIMI har på solglasögon i sin “Core Collection”.

 

”Vi startade ett mindre samarbete med CHIMI redan förra året. Samarbetet visade sig fungera bra så vi bestämde oss för att hålla kontakten. När idén om skidglasögon kom på tal kändes det som ett bra projekt och ett naturligt tillägg till JLs skidkollektion.” Säger Jens Werner, creative director på J.Lindeberg, i ett pressmeddelande.

 

 

CHIMI har tillsammans med J.Lindeberg skapat en kollektion i en stilren design där man, tack vare starka, magnetiska linser lätt kan byta glas på sina skidglasögon när väderförhållandena ändras. Man ska lätt kunna byta mellan en solig afterski och en inkommande snöstorm.

 

“Det känns jätteroligt att utforska ett nytt område, där det känns som att det finns en lucka som vi kan fylla. Många skidglasögon idag är antingen väldigt dyra eller så är det krångligt att byta lins på dem. Vi ville skapa funktionella och stilrena skidglasögon till ett rimligt pris. Ton i ton har alltid varit ett av våra signum på solglasögonen, vilket vi också har tagit med till skidglasögonen. Att få ta detta kliv tillsammans med ett företag som J.Lindeberg känns stort!” Säger Charlie Lindström, medgrundare av CHIMI, i ett pressmeddelande.

 

Kollektionen kommer säljas i limiterad upplaga i CHIMI och J.Lindebergs butiker och online.

 

RELATED
Reactions