Search among our articles

Words by Petra Tungården

Beauty

2019-02-15

Her Hour lär sig contouring med MAC Cosmetics

 

Vi på Her Hour besöker MAC Cosmetics butik på Biblioteksgatan för att lära oss steg-för-steg hur man lyckas med sin contouring. Vi har tagit hjälp av Senior Event Artist, Lottie Ljunggren, som har 18 års erfarenhet av skönhetsbranschen. Hon ger oss knepen för en ultimat vardags-contouring och den lite mer extrema Kardashian-looken. Hon lär oss även hur man skulpterar näsan och ger oss tre handfasta tips på hur du lyckas med sminktrenden själv!

 

 

Paulina före contouring!

 

STEG ETT
Börja med en ljusare 24h smooth concealer för att få en kontrast mellan din egen hud och den kommande contouringen.

 

 

STEG TVÅ
Clever patentpolish läppenna appliceras på läpparna för återfuktning och glans.

 

 

STEG TRE
Använd kallare färger för att få skarpa kontraster, men blanda flera färger i Studio fix sculpt and shape contour palette ”Light/medium” för att få lite mjukare känsla. Man kan börja med att använda en bronzer med mindre pigment för att sedan ta en mörkare färg precis i den kant där man vill ha som mest kontrast. Underskatta inte heller vikten av penseln som kan ge samma produkt olik effekt, en smalare pensel kan användas för att få en skarpare kontrast.

 

 

STEG FYRA
Sedan används en fluffigare borste för att applicera nästa färg som är lite sandigare och läggs på en större yta. Välj gärna en färg som är mest lik den naturliga skuggan i ansiktet.  

 

 

STEG FEM
Till sist appliceras en ljus higlighter ur paletten Hyper real glow palette ”Get lit” över läppen, på kindbenen, på näsbenet och i ögonvrån. Använd highlighter på de områden i ansiktet som du vill ska få lite extra strålkastarljus! 

 

 

Uchenna före contouring!

 

STEG ETT
För en naturligare contouring används en 24h smooth concealer som liknar den egna hudtonen mer än en som är ljusare. Concealern används för att blocka ut allt annat så att contouringen kommer fram ordentligt. 

 

 

STEG TVÅ
Blanda två färger i Studio fix Sculpt and shape contour palette ”medium/dark” för att få en mjuk ton och för att få till lite definition av egna drag. Har du guldiga och varma toner väljer du även varma toner i paletten. På Uchenna skulle en kall ton ge en skarpare kant och skulle likna den mer hårda contouring Paulina fick med. 

 

 

STEG TRE
Använd en Hyper real glow palette ”Shimmy peach” highlighter som har lite varmare färg på kindbenen, vid pannloben och på näsan.

 

STEG FYRA
De ljusare contouringfärgerna i paletten använda runt ögonen och över läppen för att ge känslan av en highlighter men utan skimmer. 

 

 

Näscontouring:

 

STEG ETT
Här är det viktigt att välja den färg som är som mest lik den egna hudtonen. Applicera först ett puder på näsan innan du sätter igång eftersom pigmenten lätt kan fastna på oljig hud.

 

STEG TVÅ
För en känsla av en “uppnäsa” använder du en mörkare färg under nästippen. Fortsätt sedan upp en bit över näsvingarna i en U-form. Det är viktigt att inte “contoura” för långt upp på näsan eftersom att det då kan bli ett för tydligt streck på näsväggen och inte ett lika mjukt och naturliga resultat.

 

 

Voilá!

RELATED
Reactions