Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Interior

2019-02-18

Jannike Ebbing: Så stylar du din bostad inför försäljning

Jannike Ebbing Blogg

 

Går du tankar om att sälja din bostad men har varken tid eller pengar att renovera? Med små knep och detaljer kan du enkelt uppdatera ditt hem för att öka värdet på din bostad innan försäljning.  

 

Alla bostäder behöver förberedas innan en visning. I en del områden kan styling och förberedelse vara skillnaden mellan att få bostaden såld eller inte. Och i andra områden, som storstäder, kan en lyckad styling leda till fler spekulanter. Fastighetsmäklaren Jannike Ebbing delar med sig av sina bästa tips för att lyckas med stylingen i din bostad.

 

– Först av allt, ta bort allt onödigt som står framme. Det gäller i samtliga rum. Det är enklare att få en överblick när ytorna är så rena och luftiga som möjligt. För personliga detaljer och foton bör också plockas bort innan en visning, berättar Jannike Ebbing.

Sovrum Hotellrum

 

Sovrummet:

– Sovrummet är det rum som brukar behöva mest hjälp. Här är sängen i blickfånget och oftast kan själva sängstommen vara ganska tråkig och oinspirerande så det första jag rekommenderar är att addera en fin sängkappa. Det finns många prisvärda hos exempelvis Ellos och H&M och lättast är att hålla sig till ljusa, sobra färger. En sängkappa ger en fin helhetsbild av sängen och sovrummet. Eftersträva en hotellbäddning: med mycket kuddar, stora baktill och bygg på med mindre framtill. Ett bra tips, om sovrummet känns trångt och litet är att inreda med speglar och skapa en illusion av ett större rum, forsätter Jannike exalterat.

 

Badrum Kakeldekor

Badrum Forsaljning

 

Badrum:

Badrummet är viktigt och kan vara avgörande när det kommer till försäljning. Det finns en mängd små och billiga tricks att ta till om ditt badrum behöver fräschas upp. Kakelklistermärken kan vara nödvändigt att använda om du har en mindre fin kakelbård, det är enkelt och kan vara värdehöjande vid affär. Samma sak om du har kakelplattor och klinkers i skrikiga färger eller mönster så rekommenderar jag att använda kakelfärg och måla över med en vit eller grå färg.

Bilder: Nordiska Kök

 

Köket:

Först av allt, bort med alla köksmaskiner här! Det brukar bara se stökigt ut att ha alla redskap framme så plocka bort så mycket som möjligt på köksbänken. Jag brukar istället lägga fram färska kryddor, grönsaker och fina detaljer så gör att man får en känsla av hur det är att laga mat i köket. Ett tips är också att duka upp en ordentlig frukost vid köksbordet. Allt som tillför lite känsla över hur det skulle vara att bo där.

 

Vardagsrum Forsaljning

 

Vardagsrum:

När det kommer till vardagsrummet brukar det inte vara så mycket att göra förutom att plocka undan allt onödigt. Det kan vara personliga fotografier eller detaljer som inte nödvändigtvis tillför något för köparen. Att placera ut blommor, göra små stilleben och fokusera på detaljer är nödvändigt i vardagsrummet. Fokus ligger oftast på att förmedla en bild av hur stort det här rummet är, få det att kännas så mysigt som möjligt med hjälp av små medel, addera fina kuddar i soffan och se till att alla mattor är rena och fräscha.

 

 

Balkongen:

Balkongen är jätteviktig i en lägenhet. Det är en balkong som kan vara avgörande för en del när det kommer till köp. Maxa kapaciteten av balkongen, addera mycket kuddar, växter och mattor. Här kan du också duka upp med en fika eller ostbricka för att ge en härliga känsla av balkongen. Spara inte på krutet och styla balkongen ordentligt vid försäljning. Finns det en gemensam takterrass i bostadsrättsföreningen är det viktigt att den också stylas och visas upp.

 

Balkongen Balkong

RELATED
Reactions