Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-02-24

10 minuters hudvårdsrutin med Carin McCormac

 

Morgon:
Ärligt talat, nu för tiden vaknar jag av att min hundvalp slickar mig i ansiktet kl. 05.00. Räknas det som hudvård? Exfolierande? Efter det använder jag Lumenes Micellära vatten och tvättar mig med Glossier Milk Jelly Cleanser. Absolut besatt av ett rent ansikte! Sen använder jag Beaute Pacifique Serum Paradoxe. Så skönt oljebaserat serum, som luktar seeevingott. Sen smackar jag på med mycket Lumene Nordic Ageless Day Cream SPF30. För det första gillar jag order “ageless” för det andra älskar jag SPF. Avslutar med Skin Tint och Cloud Paint i färgen storm, båda från Glossier. Om jag har energi över efter det (det har jag oftast inte) böjer jag ögonfransarna förgäves (blir raka efter 5 minuter) och applicerar Lash Queen Mascara från Helena Rubinstein.

 

Under dagen:
Sprayar ansiktet med YSL’s Top Secret Glow Perfecting makeup setting spray om jag kommer ihåg. Mest för att den är skön. Dricker även allt grönt te jag kommer över, gärna med namn som ”Detox”.

 

Kvällen:
Tvättar ansiktet noga, precis som på morgonen. Tänker att jag ska lägga Lumenes Hydration Recovery Aerating Gel Mask, men är oftast för trött. Den är dock väldigt bra, hehe. På kvällen brukar jag gilla att använda NUXE Huile Prodigieuse olja istället för en nattkräm. Luktar också så gott.

 

Övriga rutiner:
Jag är absolut ingen hudvårdsnörd. Men jag dricker inget kaffe och sover JÄTTE-mycket, vilket jag tror är bra för huden. Använder även Refining Exfoliating Toner från Björk & Berries några gånger i veckan samt lägger en sheet mask lite då och då.

Carin McCormac jobbar med PR och marknadsföring på ATP Atelier.
Följ med henne på Instagram här! 

RELATED
Reactions