Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-03-08

Skönhetsprodukter du inte får missa från apoteken i Frankrike

Har du en weekendresa till Frankrike inbokad? Då är en shoppingtur på apoteket obligatoriskt. På de franska apotekshyllorna finns nämligen en oändlig mängd kvalitetssäkrade skönhetsprodukter, och jag har plockat ut fem favoriter som du inte får missa att införskaffa under nästa tripp till Frankrike!

 

 

La Biafine

När huden känns upprörd eller du bränt dig i solen är denna kräm en räddare i nöden. Detta är alltså inte en produkt som används på daglig basis, men den gör verkligen sitt jobb när du snabbt behöver bli av med en trist hudåkomma. Krämen är vattenbaserad och appliceras direkt på den skadade huden, då ger den huden rätt förutsättningar för att kunna läka och återhämta sig. La Biafine går inte att få tag på i Sverige, så passa på att fynda den under din nästa resa till Frankrike.

 

Klorane Dry Schampo

Efter att ha provat torrschampot från Klorane har jag vägrat att använda något annat. Torrschampot är baserat på havre och doftar magiskt. Ja, du läste rätt – ett torrschampo kan faktiskt dofta gott! Produkten fungerar lika bra i blont hår som i brunt, tillför volym och ger håret ett nytvättat intryck. Hade jag bara fått ta med mig en produkt hem så hade det tveklöst varit denna. Torrschampot går att köpa i Sverige, men det blir ditt för en bråkdel av priset i Frankrike.

 

 

 

 

Nuxe Huile Prodigieuse

Den klassiska oljan från Nuxe tillför näring, lugnar och återfuktar huden. Oljan förpackas i en smidig sprayflaska vilket gör att den blir lätt att applicera i lagom mängd. Fördelen med produkten är även att den kan användas som både hud- och hårolja. Oljan går att få tag på i Sverige, men är betydligt billigare på de franska apoteken.

 

Embryolisse Lait-créme Concentré

Denna krämen är en tre-i-ett kräm som fungerar som en dagkräm, mask eller en ansiktsrengöring. Den här multifunktionella produkt är tillverkad av naturliga ingredienser och är en riktig fuktbomb för huden. Oavsett vad du vill använda produkten till så gör den sitt jobb och lämnar huden återfuktad och len. Krämen har en behaglig doft och sägs även vara flitigt använd backstage under modevisningarna i Paris. Produkten går numera att få tag på i Sverige, men även denna är billigare att handla i Frankrike.

 

Caudalie Beauty Elixir

Denna produkten är en toner och ett serum i ett, den appliceras därav antingen direkt efter rengöring och/eller ovanpå sminket. Likt dom andra produkterna innehåller även denna naturliga oljor och växtextrakt. Personligen älskar jag att använda denna produkt utmed dagen, ovanpå sminket. Det får sminket att hålla sig på plats och man känner sig fräsch. Caudalies Beauty Elixir går att shoppa på svenska hemsidor, men den är mycket snällare mot plånboken på apoteket i Frankrike.

RELATED
Reactions