Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-03-10

10 minuters hudvårdsrutin med Nicole Rydén

 

Morgon:

På morgonen tvättar jag mig med mandelolja och ljummet vatten med en ren handduk, avslutar med äppelcidervinäger och kaktusolja på en bomullspads för att stänga porerna och återfukta/skydda huden. Inget smink. Ibland blandar jag i BUS-droppar i min dagcreme (= kaktusoljan) och kan borsta i lite färg på ögonbrynen.

Ungefär en vecka i månaden – (ibland lite mer vid behov) använder jag istället produkter från NeoStrata som har syrorna AHA och PHA. Då är det en ansiktstvätt: Facial Cleanser med 4 PHA, Bionic Face Serum och Ultra Daytime Smooting Cream med SPF 20 och 10 AHA (syra).

 

Under dagen:

Återfuktar med rosenvatten från Morocco Medina. ALDRIG HA HÄNDERNA I ANSIKTET! Sprita mobilen varje dag, gärna tangentbordet på datorn också. Dricker mycket vatten, inget kaffe.

 

Kvällen: 

Exakt samma som dagrutin  – fast en starkare nattkräm från NeoStrata: Face Cream Plus – Step Up Level med 15 AHA (syra).

 

Övriga rutiner:

Regelbundet kemisk peeling och micro needling på Forma Vita, behöver ’bara’ gå ca var tredje månad nu. Underhåller hemma själv med stark syra mask från NeoStrata: Retinol + NAG Complex ca 1-2 ggr i månaden. På söndagar gör jag en djuprengörande lermask från Morocco Medina: Rhassoul Clay Powder.

För snabbt glow med lite sting kan jag blanda en egen syramask med 1 tsk honung +  2 tsk bakpulver + en LITEN skvätt citronjuice som kan sitta i ca 10 min.

En gång om året sprutar jag in mitt eget blod i ansiktet för att öka cellförnyelsen, behandlingen kallas för ’Vampyrmetoden’ och heter PRP.

Nicole Rydén frilansar inom media och PR.
Följ med henne på Instagram här!

RELATED
Reactions