Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2020-05-12

Sommaren är snart här – de bästa solskydden för alla tillfällen

 

En naturligt solkysst hy är något vi längtar efter under sommarmånaderna men vi behöver samtidigt vara noga med att alltid skydda oss mot solens strålar. Att applicera ett solskydd med hög faktor och försöka att inte tillbringa längre perioder i direkt solljus är en bra grundregel för att skydda din hud från för tidigt åldrande och farliga hudförhållanden.

 

Solkräm ger ett filter som skyddar huden mot solens UV-strålar och när du använder det förlänger du tiden du kan vara ute i solen utan att huden tar för mycket skada. Beroende på vad just din hud behöver finns det olika grader av skydd och de är klassade efter hur mycket av solens strålar de blockerar. Från lågt skydd på 6-10 SPF till mycket högt skydd med 50+ SPF. Det är viktigt att applicera rätt solkräm på rätt sätt för att säkerställa att du får ett ordentligt skydd, trots att det kanske inte alltid är strålande sol ute. Ett annat tips är att använda sig av en riktig solskyddsprodukt innan du sminkar dig istället för att förlita sig på att dagkrämen innehåller tillräckligt med SPF.

 

FÖR ANSIKTE OCH LÄPPAR

Det kan ta ett tag innan du hittar rätt solprodukt för just din hud men det är värt en ansträngning för att du ska bibehålla en solskyddsrutin under hela vår-och sommaren. Blir du lätt röd eller bränner dig bör du välja en produkt med mycket högt SPF. Hitta en produkt du använder för mer känsliga områden som ansikte och läppar. Och oavsett om du gillar lotion eller spray så är valen av solskydd många!

 

 

FÖR KROPPEN

RELATED
Reactions