Search among our articles

Words by Linda Persson

Business

2019-03-15

Linn Herbertsson har lanserat Organista – här lär hon dig packa som ett proffs!

 

Influencern och entreprenören Linn Herbertsson har nyligen lanserat sitt varumärke Organista – en serie produkter för organisering och en livsstilssajt för alla som gillar ordning och reda – eller som behöver lära sig. Produkterna är utformade för att underlätta i vardagen och på resor – den första kollektionen fokuserar på just organiseringen i resväskor. Vi har pratat med Linn om idén till Organista, produkterna som ska underlätta packningen och hur man lär sig resa med endast handbagage! 

 

HUR FÖDDES IDÉN TILL ORGANISTA?

Jag har alltid varit tokig i att organisera saker, därför kändes det självklart för mig att starta ett företag i just den kategorin. Organista är mer än bara en webbshop, vi vill erbjuda besökarna något extra. Därför har vi lagt mycket krut på att skapa en plattform som kontinuerligt uppdateras med artiklar och gratis nedladdningsbart innehåll som underlättar för de som vill skapa en mer organiserad livsstil. 

 

VAD ÄR DINA BÄSTA TIPS FÖR ATT LYCKAS PACKA I ENDAST HANDBAGAGE?

– Det är en liten utmaning att lyckas få med sig allt man vill när man reser med handbagage men det är också bra för du sparar tid när du slipper hämta ut ditt bagage och i vissa fall gagnar det även miljön. Ju lättare flygplan desto mindre utsläpp! Och det går, det gäller bara att planera lite. Släng inte ner precis vad du känner för utan lägg upp det du tror du kommer ha användning för i olika högar på sängen så kommer du snabbt se vad som blir överflödigt och inte. Planera efter tillfällen och outfits! Ett par byxor kanske går att matcha med två-tre olika tröjor. Då blir det tre outfits men bara ett par byxor som tar upp plats i väskan, så tänker jag med alla plagg. Och glöm inte gränsen för vätskor! När jag reser brukar jag spara plastpåsen jag får i säkerhetskontrollen till nästa gång. Då vet jag precis hur många produkter jag kan ha med mig under nästa resa med handbagage och att behållarna inte får rymma mer än 10ml vardera.

 

TIPS ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN ORGANISERAR SIN RESVÄSKA?

– Jag gillar som sagt att planera efter outfits! Det är så lätt att slänga ner allt jag gillar och tror att jag ska använda men då kommer jag ofta hem med en resväska där jag har använt knappt hälften. Så ska jag exempelvis resa bort i tre dagar, då vet jag att vid två tillfällen så ska vi ut och äta middag på restaurang och under dagarna kommer vi promenera mycket och då vill jag har bekväma kläder på mig. Kan jag ha på mig samma kläder som jag har haft under dagen fast bara byta mina sneakers till ett par klackar? Då kommer jag spara mycket utrymme i resväskan. Sedan packar jag olika outfits som är ämnade för olika tillfällen i separata packningskuber. På så sätt behöver jag inte riva upp hela resväskan när jag behöver något utan ser snabbt var min outfit för dagen och kvällen ligger.

 

HUR SKA MAN ANVÄNDA BOXARNA FÖR ATT OPTIMERA SIN PACKNING?

– Packningskuberna går att använda på oändligt många sätt. Vi har sett mammor som använder dem för att packa mat och leksaker till sina barn, någon som har använt dem till hårfönar och elprylar och en annan som använt kuberna som en necessär. Så det är upp till var och en vad man väljer att lägga i men för att använda kuberna så effektivt som möjligt med kläder, bör man rulla så att man ser varje plagg genom det transparenta locket på kuben. Då kommer du spara mycket tid eftersom du lätt hittar vad du ska ha på dig och slipper skapa oordning i resten av väskan när du är ute efter ett specifikt plagg.

 

 

BERÄTTA, VAD BORDE ALLTID FINNAS MED PÅ EN PACKLISTA?

– Passet! Haha, nej skämt åsido men vi la faktiskt mycket tid på att skapa den ultimata packningslistan som finns på vår hemsida. I den skulle jag rekommendera att man fokuserar på kategorin ”essentials” alltså ”nödvändigheter” så som pass, kreditkort och oersättliga dokument. Får man med sig allt som står där, då kan resten i värsta fall införskaffas under resans gång.

 

HUR LÅNG TID LÄGGER DU PÅ ATT STRUKTURERA DIN PACKNING?

– Oj, haha, min kille driver ofta med mig gällande det här, han är nämligen en sån person som packar på fem minuter en timme innan vi ska åka. Jag börjar gärna planera min packning inför en resa en vecka innan. När jag väl sätter igång går det ganska fort dock. Det beror på hur länge jag ska vara borta och hur mycket jag ska packa. Ibland drar jag ut på det bara för att jag tycker det är så kul att planera, packa och organisera. Mitt bästa tips för att det ska gå fort är att alltid använda en packningslista, då slipper man stanna upp och tänka efter hela tiden om det är någonting man har glömt.

 

FINNS DET NÅGOT SOM DU ALLTID PACKAR MED DIG I HANDBAGAGET?

– Jag har alltid med mig en stor sjal och ett par tjocka strumpor. Jag är frusen av mig och tycker det blir så kallt på flygplan.

 

RULLA ELLER VIKA KLÄDER?

– Rulla! Jag skulle rekommendera att rulla kläderna för då blir de mindre skrynkliga och du får bättre översikt av vad du har med dig när du staplar rullarna bredvid varandra antingen i kuberna eller direkt i resväskan. Behåll alla de kläder som du inte hänger upp i kuberna och påsarna när du kommer fram. Då underlättar det för dig att hålla ordning och reda i garderoben också.

RELATED
Reactions