Search among our articles

Words by Linda Persson

Travel

2019-03-21

4 charmiga boutique-hotell i Europa

Planerar du en resa till Europa och är på jakt efter ett perfekt hotell? Vi har listat fyra fantastiska boutiquehotell som garanterat kommer ge dig en upplevelse du sent glömmer. 

 

Villa La Madonna – Italien

Sugen på en Italiensk getaway? Då är Villa la Madonna ett solklart alternativ. Hotellet har sitt ursprung i 1600-talet och är beläget bland vinrankorna i vackra Piemonte. Villa La Madonna är vingården som erbjuder otroliga mat- och vinupplevelser. På hotellets piazza går det bra att slå sig ner för en kaffe eller en svalkande drink. Det finns också möjlighet att avnjuta en måltid här med solnedgången som kuliss. Hotellet har 18 rum, alla unikt inredda i en boho-chic stil med en mix av designmöbler och vintagefynd. I hotellets vinkällare kan man även boka både vinprovningar och privata middagsbjudningar. Inte nog med detta så har hela hotellet en fantastisk utsikt över både dal och vinodlingar. Kan det bli bättre?

 

Relais Christine – Frankrike

Det är svårt att inte känna längtan efter att besökta detta prisbelönta hotell när man ser bilderna. Relais Christine vann priset ”gäster älskar det” 2018, och vi kan förstå varför. Hotellet ligger i hjärtat av Paris och har därav gångavstånd till en rad olika sevärdheter. Relais Christine har en charmig bar som är perfekt att runda av dagen i efter lång dag på Paris gator. Det sägs dessutom att hotellets frukostbuffé ska vara något alldeles extra, så glöm inte att lägga till den i bokningen!

 

Molino del Arco – Spanien

Detta charmiga boutiquehotell är en typisk andalusisk herrgård från början av 1700-talet. Hotellet är beläget i Partido de los Frontones och har ett generöst omfång utav härlig natur runt sig. Det tar bara 20 minuter med bilen att komma till populära Ronda. På hotellet kan du avnjuta en måltid i deras fantastiska á la carte-restaurang, eller koppla av med ett glas vin i deras vinbar. Är du ute efter en lugn och avkopplande helg på den spanska landsbygden så är Molino del Arco det perfekta stället för dig.

 

Santiago de Alfama – Portugal

Är det Portugal som lockar? Då borde du spana in detta oemotståndliga hotellet. Santiago de Alfama är beläget i Lissabons historiska centrum och har panoramautsikt över staden. Är det shopping som får ditt hjärta att slå ett extra slag, då ligger det populära shoppingstråket Chiado bara ett stenkast bort. Hotellet har en egen restaurang och har även fått goda omdömen för att ha supertrevlig personal. Blir du sugen på att strosa på Lissabons pittoreska gator? Då vill jag definitivt slå ett slag för Santigo de Alfama!

 

RELATED
Reactions