Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Business

2019-04-09

5 Ted Talk du inte bör missa

Det finns ett Ted Talk om nästan allt – från motivation och kroppsförtroende till att lära sig leva med AI och robotar. Jag har listat fem Ted Talk som är värda att se om du behöver fylla på med inspiration.

 

1

Tony Robbins 

 

Tony Robbins har byggt ett helt imperium på att veta varför vi människor gör som vi gör. Under sin karriär har han nått ut till miljontals nyfikna människor genom sina böcker och seminarium. Tony Robbins har både ett strålande självförtroende och ett leende som lätt smittar av sig. Han är motivationstalaren som hjälpt allt från VD:ar och företagsledare till idrottsmän och politiker att nå sin fulla potential. I Tony Robbins Ted Talk visar han sin expertis inom ledarskapspsykologi och uppmanar sina lyssnare att se sig själva och hitta de inre blocken som hindrar dem från att finna fulländning framgång.

 

2

Celeste Headlee

 

Flera decennier som skribent och radiovärd har gjort Celeste Headlee expert på att bemöta och tala med alla typer av människor. ”När ditt arbete hänger på hur väl hur talar med människor, lär du dig mycket om hur man samtalar – och att de flesta av oss är ganska dåliga på det”. I sitt föredrag beskriver Celeste vad som karakteriserar det goda samtalet och delar med sig av tio användbara regler för hur du ska lyckas med konversationerna.

3

Cameron Russell

 

Cameron Russell är supermodell, har gått Victoria Secret Fashion Show flera säsonger och varit ansikte utåt för varumärken som Ralph Lauren och Chanel. Hon inleder sitt framträdande i en svart, kort klänning men gör sedan ett ombyte på scenen som får hennes publik att skratta högt. Hon förklarar att hon förändrar vad de tänker om henne på bara sex sekunder. ”Hur vi ser ut – även om det är ytligt och oföränderligt – har stor inverkan på våra liv”. Hon fortsätter sedan prata om ett genetiskt lotteri och mottagare av arv samt hur hon av en slump är en ”vacker vit kvinna”.

 

4

Tim Urban

 

I huvudet på en mästerlig prokrastinerare. Tim Urban vet om att prokrastinering inte är att föredra men har ändå aldrig lyckats skaka av sig den dåliga ovanan om att alltid vänta med allt till sista sekund. I sitt föredrag uppmuntrar han oss att fundera över vad det är vi egentligen försöker skjuta upp. Ett ärligt och fantastiskt roligt Ted Talk!

 

5

Chimamanda Adichie

 

Inspirerad av den nigerianska historien och tragedierna men som glömts av de västerländska generationerna. Novellförfattaren Chimamanda Adichie berättar i sitt Ted Talk hur hon fann sin egen väg och röst. Hon uppmanar också till faran om att vi bara får höra en enda berättelse om en person eller ett land och hur det kan leda till stora missförstånd.

RELATED
Reactions