Search among our articles

Words by Linda Persson

Health

2019-04-11

Fyra spännande träningsformer att testa i vår

Har du tappat motivationen att gå till gymmet? Då har du en bra anledning att prova på en ny träningsform! Vare sig du är intresserad av att träna kondition, styrka eller spänst så dyker det ständigt upp nya spännande pass inom alla kategorier. Vi har listat fyra träningsformer som passar de flesta!

Barre

Beskrivs bäst med tre ord – styrka, balans och elegans. Visst rycker det till i träningsnerven av just de orden? Barre är en träningsform som är sammansatt av tre olika träningssätt – balett, pilates och yoga. Ett Barrepass utövas vid en balettstång och din styrka och flexibilitet utmanas ordentligt. Tränar du Barre får du en dansarkropp utan att behöva ta ett enda danssteg! En klass tar normalt en timme och finns på utvalda Sats och Becore.

 

Night Fight

Vill du hellre vistas på klubben än på gymmet, men ändå insett att det sistnämnda faktiskt är bättre för din hälsa – då är det Night Fight du ska testa! Denna träningsform utspelar sig i en klubbliknande miljö med hög musik och dimmat ljus. Konceptet är kampsportsinspirerat där man jobbar en och en mot boxningssäckar. Det här passet är en riktig pulshöjare, och det är lätt att glömma av hur hårt man tränar då man blir triggad av att sätta alla slagkombinationer. Du väljer själv hur hårt du vill köra, så klassen är lämpad för både nybörjare och proffs!

 

Barry’s Bootcamp

Högintensiv träning som blandar löpning och vikter – det är konceptet på Barry’s Bootcamp. Detta upptempo-pass med fokus på förbränning och toning får dig att krypa ut från salen efteråt. Hälften av passet spenderas på Barry’s speciella löpband och andra hälften av passet utförs bredvid löpbandet. Gillar du när det bränner till ordentligt så är detta rätt träning för dig. Träningspassen varar i 50 minuter och är aldrig ett exakt likadant pass som tidigare, du blir alltså aldrig uttråkad. Efter ett pass på Barry’s bränner du kalorier även efter passets avslut, låter lockande va? Finns på Barry’s Bootcamp.

 

Megaformer

Maximal core-styrka kombinerat med kondition och smidighet – Megaformer är svaret. Ett megaformer-pass utförs på en maskin som utmanar och tonar kroppen utan att slita ut den. Träningen utförs i ett relativt långsamt tempo där hela kroppen jobbar. Megaformer är en modernare tappning utav pilates där även konditionen får sig en ordentlig genomkörare. Klassen varar normalt i 50 minuter och finns på The Place Stockholm och på Becore.

 

 

RELATED
Reactions