Search among our articles

Words by Linda Persson

People

2019-04-13

Intervju med grundaren av Gabrielle By P

Gabrielle BY P grundades av Pauline Längbo för bara ett par år sedan. Idéen om att tillverka väskremmar kommer från att hon själv tyckte att det saknades ett veganskt alternativ på marknaden. Tanken är att ge gamla väskor ett nytt liv, att återanvända en gammal väska istället för att köpa en ny.

 

 

Berätta om Gabrielle BY P

Gabrielle BY P är ett veganskt accessoarvarumärke med kvalitet och hållbarhet i fokus. Jag fick idén om Gabrielle BY P under sommaren 2017 när jag var i full gång med att hitta drömjobbet inom HR i London. Jag fick idén om att skapa väskremmar som kan förnya, uppgradera och ge nytt liv till en gammal väska. Varumärket är döpt efter min lillasyster Gabrielle, som är unik, modig och sann mot sig själv – något som varumärket också genomsyrar. Väskremmarna är designade likt ett smycke med syfte att uppmuntra och underlätta för kvinnor att våga uttrycka sig genom sin personliga stil. Den eftertänksamma processen av djurvänliga material gör varumärket helt ”veganskt”, detta reflekterar mitt stora intresse för djur, miljö och hållbarhet.

 

Hur jobbar Gabrielle BY P med hållbarhet?

Vi jobbar aktivt med att hitta nya innovativa sätt att jobba mer hållbart. Hållbarhet är själva grunden för produkten och något integrerat i hela affärsidén. Väskremmen är tänkt att förnya en gammal väska – återanvänd en gammal väska istället för att köpa en ny. Även vår paketering, som produkterna levereras i, är designade med ett starkt ”hållbarhetstänk” då kunden ska ges möjlighet att återanvända våra sammetspåsar i badrummet för tops eller förvara bikinin i under semestern.

Jag jobbar även aktivt för att minimera användningen av plast. I början av månaden införde vi en policy där vi bad alla våra leverantörer i förväg att inte paketera någonting i plast. Detta är en enkel och liten sak för oss att genomföra men som vi hoppas ska göra skillnad och även kunna inspirera andra små eller stora företag att efterlikna.

 

Vad har varit mest utmanande med att starta företag?

Mest utmanande har varit alla små problem längs vägen, så som tekniska problem på hemsidan, produktionsfel, försenade leveranser osv. Då jag personligen har finansierat företaget har jag varit tvungen att bygga allting själv och även själv hitta lösningar på alla problem. I alla dessa problem har jag dock funnit en enormt stor utveckling och jag brukar säga att jag har lärt mig mer under detta år som egenföretagare än vad jag gjorde under min treåriga kandidatexamen i London.

 

Är modebranschen en svår bransch att ta sig in i?

Jag har inte fokuserat så mycket på att det är just modebranschen jag har tagit mig in i, istället har jag trott stenhårt på min väskrem som produkt och fokuserat på att hitta min kund. På så sätt har jag lyckats bygga en stark och stabil grund för mitt varumärke och har med detta skapat ett ”community” av lojala kunder som älskar produkten lika mycket som jag gör, men som även har värderingar som går i linje med företagets.

Hur ser framtiden ut? Vart är Gabrielle BY P om 5 år?

Jag har stora visioner för framtiden med Gabrielle BY P. Främst är målet att expandera och växa globalt. Vi håller sikte på UK, Norge och USA där vi kan se att vi växer mest i dagsläget. Vi kommer även fortsätta att bygga den fantastiska relation vi har skapat med våra kunder som ligger till grund för företagets framgång. Vi vill växa tillsammans med dem och ser redan att vi genom våra mest lojala kunder kan få hjälp med vilken riktning vi ska åt och vilka produkter vi ska utveckla i framtiden. Mycket spännande och roligt!

 

Om du fick drömma, vem hade du helst sett bära dina produkter?

Häftigast är när starka, drivna och modiga affärskvinnor bär mina accessoarer. I Sverige var det enormt häftigt när Efva Attling bar ”Pink Revolution” tillsammans med en puderrosa klänning till ELLE-galan 2018. Drömmen är att se fler kvinnor bära mina färgglada axelremmar på stan och gärna världen över, inget gör mig lika lycklig när jag går förbi någon på gatan. Men visst vore det fantastiskt roligt om coola kvinnor så som Lady Gaga, Oprah och Anna Wintour skulle bära mina väskremmar.

 

Hur tycker du att man matcher era väskremmar bäst?

En av företagets första modeller var ”Rainbow Blue” en modell som jag ville skulle känneteckna och sätta tonen för företagets uttryck. Till saken hör är att ingen i min närhet trodde på designen då den var just ”alldeles för färgglad”. Men jag var fast besluten att det var färg svensken behövde. Idag är den vår bästsäljande modell och det gör mig så otroligt glad. Jag anser att svensken matchar just de färgglada modellerna så bra med t.ex. den svarta kappan, eller den vita t-shirten. Att addera en färgklick genom en avtagbar väskrem är precis så mycket som vi svenskar vågar addera till vår svarta, stilrena och minimalistiska garderober. Jag älskar när mina kunder tar upp färgen i våra nitar och matchar med t.ex. nagellack eller ett par röda läppar – så snyggt!

 

Era “core values” Compassion, Innovation, Honesty, Responsibility, syns mycket. Hur kom du fram till dom?

Våra värdeord representerar en process som är transparant, ärlig och innovativ från start till slut. Vi är dedikerade att vara stolta över allt det vi producerar och gör i vår verksamhet. Då vi är ett veganskt företag har det varit viktigt från start att vara tydliga med att vi är ett värderingsstyrt företag. Ingenting vi gör kommer lämnas åt slumpen. Vi vill tydligt kommunicera ut och låta våra värdeord stå i fokus i alla beslut. Djurvänliga material är vår hjärtefråga då vi aldrig kommer vilja stå bakom en process som tar fram material som skadar djur så som läder och skinn. Vi vill även låta vårt hållbarhetstänk stå i centrum och vi vill även vara ett varumärke som tänker innovativt och ligger i framkant.

RELATED
Reactions