Search among our articles

Words by Linda Persson

Life

2019-04-16

5 tips som hjälper dig att bli produktiv i hemmet

Oavsett om du jobbar hemifrån eller bara vill maximera din lediga dag, så kan det ibland vara svårt att få saker att hända. Hemmet är fyllt utav dåliga ursäkta och frestelser och det är därför lätt att vi tappar fokus i vår hemmamiljö. Vi har listat 5 tips som hjälper dig att bli mer effektiv under en dag hemma.

 

 

1. Morgonrutin

För att ta det hela från början så är det första du behöver ha – en bra morgonrutin. Gå upp i tid och ät en stabil frukost så har du skapat bra förutsättningar från start. Funkar det bäst för dig att träna eller meditera på morgonen? Eller börjar du hellre med att få igång hjärnan med lite läsning? Gör det som känns bäst men gör det till en rutin!

 

2. Ha en plan

Direkt efter din morgonrutin behöver du sätta upp en plan för dagen. Skriv upp en simpel to do-list eller en mer utförlig dagsplan. Var dock tydlig med att reda ut vad som är viktigast för dagen. Gör alltså din to do-list i en prioritetsordning så du enkelt kan se vad som måste bli klart först.

 

3. Reducera distraktioner

Det har sagts förut, men jag säger det igen: distraktioner måste bort. Vet du med dig att du lätt hamnar framför tv:n när du egentligen borde fokusera på jobb så måste du stänga av den. Och blir du trött av läsning är varken soffan eller sängen ett bra alternativ till skrivbord. Fundera på vart du blir minst distraherad och utgå från det.

 

4. Pauser

Att tillåta sig själv en paus är en nödvändig regel. Att arbeta med en uppgift för länge utan en paus göra dig ineffektiv och långsam. Se därför till att ta små pauser och korta uppehåll varje timme. Det räcker med en paus på fem minuter, men att ta de minuterna gör dig skarpare i sinnet. Vill man vara riktigt rutinerad så ställer du timern på mobilen och jobbar på tills timern skriker rast.

 

5. Effektivitet

Det sista tipset är att se till att vara effektiv. Ju mer effektiv du lyckas vara, ju mer tid får du över till annat. Se därför till att faktiskt använda tipsen ovan, och planera din tid väl. Att vara effektiv handlar inte bara om att planera för dagen utan även att se en långsiktig plan för hur du ska nå dina mål eller få klart din arbetsuppgift. Ha självdisciplin, effektivisera och få saker att hända, inga ursäkter!

 

Lycka till! 

 

 

RELATED
Reactions