Search among our articles

Words by Linda Persson

Life

2019-04-17

Allt det här kan du hitta på i Stockholm över påsk

Är det en visit eller en staycation i Stockholm som står på schemat i påsk? Då kan du luta dig tillbaka, för vi har gjort schemat för helgen! Oavsett om du vill ha ett lugnare tempo eller en mer fartfylld aktivitet så har vi listat det du inte vill missa. Stockholm bjuder nämligen på både sol och roliga aktiviteter under påskhelgen.

 

 

Fjäderholmarna

Trettio minuter från Stockholm city ligger Fjäderholmarna, en idyllisk ögrupp med äkta skärgårdskänsla. Här kan du njuta av lugnet, strosa runt i små butiker eller ta en fika vid vattnet. Vill du trigga sötsuget så får du inte missa att besöka Systrarna Degens pittoreska glasstuga. Eller är det en aktivitet du är ute efter så varför inte utmana hela familjen i en boule-match, det brukar vara riktigt uppskattat!

 

Hur tar man sig dit? Lättast tar man sig dit med Fjärderholmslinjen som avgår från Slussen varje timme. Båtturen tar ca 30 minuter.

 

 

Hotel Sign

Underskatta aldrig ett kallt glas rosé i en härlig miljö. På Clarion Hotel Sign kan du njuta av just ett sådant glas på deras mysiga uteservering. Vill du göra ett större event av vistelsen på hotellet kan du givetvis lyxa till det och checka in. Hotellet har dessutom en spaavdelning på taket där du kan njuta av att bada i den uppvärmda poolen, det är med andra ord inte ett dåligt ställe att spendera ett par timmar på under påsken.

 

Hur tar man sig dit? Clarion Hotel Sign ligger 400 meter från Arlanda Express-terminalen. Tar du dig dit med tunnelbana så är Hötorget den närmsta hållplatsen.

 

Sandhamn

Är det skärgården som lockar så bör Sandhamn stå med på listan. I denna skärgårdsoas finns det något för alla. Vill du varva ner kan du njuta av utomhusspa, badtunnor och vedeldad bastu. Vill du utforska ön kan du enkelt låna en cykel att upptäcka Sandhamns gömda guldkorn. Eller är du den som hellre tar en kaffe och strosar runt i hamnen är Sandhamn helt rätt ställe för det.

 

Hur tar man sig dit? Du kan göra det enkelt för dig att ta en taxibåt eller åka med ribbåt. Annars tar du linjebåten från Stavnäs.

 

Herrgårdsvistelse

För att sätta lite extra guldkant på påskhelgen så rekommenderar jag en vistelse till en herrgård. Vill du njuta av miljöombyte och få en ordentlig dos frisk luft kan ett besök till Krägga Herrgård vara perfekt. På herrgården kan du både ta långa promenader, njuta av en fantastisk frukostbuffé eller utnyttja spat. En herrgårdsvistelse är därav en perfekt flykt från vardagen, och varför inte under påsken?

 

Hur tar man sig dit? Ta pendeltåg till Bålsta och sedan är det smidigast med en taxi.

 

 

 

Påskbrunch

Precis som många andra svenska högtider så innebär Påsken mycket mat. Vill du äta en god brunch eller lunch kan du äta en påskinspirerad sådan på Långholmens Wärdshus. Slå dig till bords utan att behöva röra en fena, och njut av påskens härliga smaker. Är det detta som lockar så har värdshuset öppet både skärtorsdag, långfredag och påskafton.

 

Hur tar man sig dit? Ta tunnelbanans röda linje och hoppa av vid Hornstull.

 

Chokladfabriken

Vill du fortsätta helgen i godsakernas tecken så kan ett besök på chokladfabriken vara något för dig. Vid Tjärnhovsplan ligger Chokladfabriken, vilket även är den största butiken och serveringen i kedjan. Här kan du göra allt ifrån att gå på en chokladprovning, ta en fika eller handla med dig den kanske absolut bästa chokladen att lägga i påskägget.

 

Hur tar man sig dit? Butiken ligger på Renstiernasgata 12, dit kan man gå om man tar tunnelbanan till slussen.

 

Picknick i solen

Om vi ska lita på vädergudarna ska det faktiskt vara sol och varmt i Stockholm över påsk så varför inte styra säsongens första picknick? Packa korgen och njut utav en måltid utomhus. Har du inte hittat ett härligt smultronställe än så vill jag varmt rekommendera Skinnarviksberget och dess magiska utsikt. För att öka mysfaktorn bör du besöka berget när det börjar skymma och njuta utav solnedgången.

 

Hur tar man sig dit? Ta tunnelbanans röda linje och hoppa av vid Zinkensdamm. Därefter går du till Skinnarviksparken.

 

 

RELATED
Reactions