Search among our articles

Words by Linda Persson

People

2019-04-19

Intervju med grundaren av JUNIPER

Mathilda som grundat JUNIPER har under sitt arbetsliv hunnit vara verksam inom flera olika branscher, och har en bred kunskap inom både marknadsföring och inköp. Nu har Mathilda valt att satsa på sitt eget bolag – JUNIPER! Juniper säljer högkvalitativa sängkläder till ett överkomligt pris. Bolaget har även ett sunt hållbarhetstänk och fokuserar mycket på råvarorna bakom sina produkter.

 

Hur föddes idén till JUNIPER?

Idén till JUNIPER föddes sommaren 2018 när jag, min man Jacob, och vår lilla dotter var på vår bröllopsresa på ett Boutique-hotell uppe i bergen på Mallorca.

r vi vaknade på morgnarna kände både jag och resten av familjen oss så otroligt avslappnade och utvilade. Självklart berodde mycket på omständigheterna men hela familjen var överens om att sängkläderna var de skönaste vi någonsin sovit i. För att ta hem känslan åkte vi in till Palma men insåg snabbt att högkvalitativa sängkläder kostade en mindre förmögenhet, så det blev inget inköp den dagen. Väl tillbaka i Sverige möttes vi av samma utmaning vilket ganska snabbt födde idén om JUNIPER – ett högkvalitativt sängklädes-varumärke med lägre pris och en enklare shoppingupplevelse.

 

Hur var det att gå ifrån en anställning för att starta eget?

Otroligt pirrigt, spännande, läskigt och kul på samma gång! Men det passar mig väldigt bra. Att starta eget kräver en otrolig viljekraft och tydlighet i vad man vill uppnå, och det tror jag att jag har!

 

Varför valde du att fokusera på sängkläder?

Jag saknade ett varumärke med hög kvalité till ett rimligt pris och såg en möjlighet i att bygga en sådan affär genom ett digitalt fokus. Vi har skurit bort mellanhänder och har ingen fysisk distribution, vilket gör det möjligt att erbjuda ett mycket bättre pris till vår slutkund utan att tumma på kvalitén.

Idag pratar vi mycket om betydelsen av bra kost och träning. Men vi glömmer bort att prata om vikten av bra sömn. God nattsömn påverkar vårt välmående i vardagen men också på längre sikt. Med JUNIPER vill jag inspirera andra att ta hand om sig själva och sin sömn för att orka med ett aktivt liv med träning, familj och jobb.

 

Vart ser du JUNIPER om 5 år?

JUNIPER grundandes på filosofin att flera människor ska fåmöjligheten att få den härliga hotellkänslan hemoch en riktigt god natts sömn.Får jag drömma fritt så har vi om fem år blivit ett etablerat varumärke på den europeiska marknaden, och har utökat vårt sortiment med fler färger som ska matcha alla tidigare färger och mönster så att man kan mixa och matcha över tid om man köper flera set av oss.

 

Hur jobbar JUNIPER med hållbarhet? 

För mig är hållbarhet otroligt viktigt, och jag tror man kan och ska jobba med det på flera olika sätt. Vi lägger stor vikt vid inköpet av råmaterialet. Bomullen som används heter Supima och är den finaste bomullen i världen, den produceras i Kalifornien i USA i den mest högteknologiska bomullsodlingen som existerar någonstans. Det medför både att den är bättre för miljön och människorna som arbetar med den.

Vi jobbar inte med säsongs-kollektioner och säsongs-reor utan drivs av mottot “Köp färre sängkläder, av högre kvalitet.

 

Sedan har socialt ansvar varit otroligt viktigt från dag ett. JUNIPER samarbetar med FN fonden Nothing But Netssom aktivt arbetar för att besegra Malaria. För varje komplett Bed Set vi säljer skänker vi 10 dollar till Nothing But Netssom för de pengarna kan köpa två Malaria-skyddsnät som kan ge trygg nattsömn till två familjen i sub-Sahariska Afrika. Många tyckte inte jag var klok som satte upp ett sånt generöst samarbete i ett sådant tidigt stadie, men det är det fantastiska med att starta eget, att jag också får bestämma och för mig är det otroligt viktigt att ge tillbaka till de som behöver det lite extra.Så vid ett köp ger du inte bara dig själv och/eller din familj godnattsömn utan att du också trygg sömn till familjer som behöver det extra mycket.

 

Hur vet man om man sover i bra sängkläder eller inte?

Jag tror du måste uppleva de bästa sängkläderna för att kunna svara på den frågan. Den första feedbacken vi fått från våra kunder är att det är sån otroligt stor skillnad, och många trodde inte det var möjligt.

 

Men om jag ska vara mindre “målande” och mer konkret så kan du som letar efter riktigt bra sängkläder fråga om råmaterialet, och efter ELS-bomull som är topp 1% finaste bomullen i världen, den ger en otroligt mjuk och silkeslen känsla mot huden då den har Extra Långa Staplar (Fibrer). Det finns dock inte så många som erbjuder den kvaliteten, de flesta varumärken använder sig av LS-bomull som har kortare fibrer och inte känns riktigt silkeslen mot huden eller håller lika länge. Men dubbelkolla också att det är 100% ELS-bomull i sängkläderna. Här kan det ibland vara lite lurigt ute i butiker och inte så tydlig kommunikation! Om sängkläderna har en Supima label, kan du försäkra dig om att värdekedjan är certifierad och har 100% ELS-bomull.

 

Vilka är dina bästa tips för att få till en lyxig bäddning?

Åh jag älskar att bädda och är väldigt noggrann med det varje morgon.

Vädra sängkläderna för att få den där otroligt fräscha himmelska känslan när du kryper ner. Ha gärna flera kuddar så att sängen blir så där mjuk och inbjudande. Och bädda sängen ordentligt med kärlek så att du verkligen bara längtar till att få krypa ner under täcket och drömma dig bort! Att sängen ser harmonisk ut när man ska lägga sig på kvällen är viktigt för att hitta lugn när man ska sova.

 

RELATED
Reactions