Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Travel

2019-05-03

Redaktionens val: Drömresmål

Paulina

 

När vi pratade om att göra “redaktionens val” på temat drömresmål så flög mina tankar direkt iväg till flera platser på olika kontinenter. Jag har inte varit i Australien eller Afrika men egentligen lockar inget av det heller mig, jag vill upptäcka mer av USA och Europa. Jag vill köra roadtrip i USA och besöka Palm Springs och Joshua Tree Nationalpark. Sedan bultar mitt hjärta lite extra för Italien, där vill jag sitta på folkmyllrande torg, sippa espresso och stirra på chica italienskor. Det finns två hotell som står högst upp på lista att besöka – Boutiquehotellet Casa Privata på Amalfikusten och La Posta Vecchia som ligger i närheten av Rom.

 

Något annat jag drömmer om är att vandra i Alperna under sommaren, och stället jag spanat in heter Lauterbrunnen och ligger i Schweiz. Jag är också sugen på att resa med tåg genom Europa och njuta av vad jag föreställer mig, helt fantastiska vyer. Är det dags att ta sig utanför Europa är det just nu Hong Kong och Tokyo som lockar mig mest.

 

Uchenna

Drömresemål

 

Brasilien – Brasilien har alltid varit ett drömresmål för mig. Allting ifrån storstadspulsen i Rio de Janeiro till lugnet bland sanddynorna i Maranhenses.

 

Palm Springs – Det är blandningen mellan cool underground kultur, utsikter som får en att tappa andan och den gassande solen som fångar mitt intresse.

 

Marrakesh – I staden lockar framför allt arkitekturen med färgglada kakel och växtprydda fasader. Jag hade inte heller tackat nej till att bo detta instagram-vänliga hotell!

 

Hierve el Agua, Oaxaca – Denna vackra plats i Mexico är ett gäng naturliga klippformationer och vid toppen finner man varma källor att bada i. Jag har varit i Mexico tidigare och fallit för den blomstrande naturen och den utsökta maten. Därför hade jag mer än gärna åkt tillbaka och denna gång till Oaxaca!

 

Maldivierna – Det är nog en klassiker hos de flesta att någon gång få uppleva Maldiviernas turkosblåa hav och kritvita stränder och jag är inget undantag.

 

Nya Zeeland – Här hade jag velat spendera en hel sommar med roadtrip genom den trollbindande naturen som omger hela landet.

 

Island – Jag har hört flera personer beskriva känslan av platsen som att man är på en annan planet här, och jag är inte sen på att tacka ja till att låtsas hänga på månen.

 

Tokyo – Detta är min storstadsdröm där jag ser mig själv shoppa vintagekläder, hänga på coola takbarer, starta utekvällen på karaokebar och strosar runt bland körsbärsträden.

Linda

 

Portofino – Den italienska fiskestaden Portofino står högt upp på min önskelista. Hade jag haft obegränsad budget hade jag bott på boutiquehotellet Belmond Hotel Splendido, vill man inte spendera hela sin resebudget på boende kan man uppsöka hotellet för en drink i deras lounge. Utsikten sägs vara magisk.

 

Little Lake Town – En sommarsemester till Little Lake Town hade varit svårt att tacka nej till. Jag ser mig själv vandra på det alla lika fina, pittoreska gatorna i staden och stanna på små restauranger längst vägen. Google har även berättat för mig att det ska finnas både gudomlig mat och dryck i området, samt att det är hit man åker om man verkligen vill stressa ner.

 

Sydkorea – Att åka till Sydkorea känns mer relevant ön någonsin. Hit vill jag främst åka för att titta på all otrolig arkitektur, gå i deras många fantastiska parker och förhoppningsvis få en gudomlig sushiupplevelse. Som den skönhetsnörd jag är hade jag givetvis även ägnat mycket tid åt att köpa all koreansk beauty jag kom över.

 

Cascate del Mulino, Saturnia – Är en park med varma källor och vattenfall i Toscana, Italien. Det här fotvänliga stället känns som ett måste att besöka. Här badar man i varma källor och kollar på den fantastiska utsikten. Det ska även vara ett otroligt fint och orört naturområde runt om källorna.

 

Singapore – Denna storstadsdröm är jag förmodligen inte ensam om att ha. Jag har länge velat uppleva denna stad där känslan är orientalisk möter västerländskt. Bästa av båda världar. I Singapore hade jag velat stanna länge för att kunna uppleva i alla fall hälften av vad staden har att erbjuda.

 

Martinique – Ett tropiskt paradis som ligger i ett franskt departement i Västindien. Hit åker man för att sola, bada och njuta av det lokala råvarorna. Min främsta aktivitet här hade varit att förflytta mig mellan olika stränder. Martinique har nämligen ett enormt utbud av sagolika stränder och vem vill inte upptäcka den bästa.

 

Tulum – Ännu en plats med sol, bad och vajande palmer. Här vill jag helst cykla runt och äta så mycket tacos att jag spricker. Är du som jag och älskar dykning så är även det ett måste i Tulum, undervattenslivet ska vara otroligt.

RELATED
Reactions