Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Accessories

2019-05-15

Hedda Stiernstedt släpper solglasögon för Nividas Eyewear

 

Svenska glasögonvarumärket Nividas Eyewear släpper idag en limiterad upplaga solglasögon tillsammans med skådespelerskan Hedda Stiernstedt. Modellen, som för tankarna tillbaka till 50- 60-talets kraftiga linjer, är en oversized modell med tydlig dragning åt den klassiska cat-eye-formen.

 

 

Glasögonen är tillverkade av biologiskt nedbrytbart acetat från Italien, och kommer i fyra unika färger. Plastmaterialet som används i modellen kommer från den italienska familjefabriken Mazzucchelli, och är ett 100% biologiskt nedbrytbart plastmaterial klassificerat som ekologiskt. Solglaset är polariserat vilket ger ökat kontrastseende och förbättrar färgåtergivningen, samt har 100% UV-skydd.

 

” – Att göra sin egen solglasögonmodell har såklart varit väldigt kul, och att de är ekologiska och i biologiskt nedbrytbart material känns helt rätt och något jag kan stå bakom. Jag har döpt de fyra färgerna till platser som ligger mig varmt om hjärtat: Rue Debelleyme, Norsta Auren, Kristinebergsvägen och Trancoso” säger Hedda Stiernstedt i ett pressmeddelande.

 

Berätta om inspirationen bakom designen? 

– Jag ville göra en klassisk båge med en modern touch, därav det oversizade kattögat. Ett par bågar som håller länge som du kan plocka fram år efter år och som alltid känns både stilrena och glamourösa.

 

Berätta lite om platserna som färgerna är döpta efter!

– Jag växte upp på Kristinebergsvägen i Stockholm och där bor min mamma fortfarande kvar. Mitt andra hem är Fårö, därav Norsta Auren. Det är den vackraste platsen jag vet och det är även en liten blinkning till alla Bergmans kvinnor som hängt runt där i ett par glassiga solglasögon. På Rue Debelleyme i Paris har jag bott med en vän, vi delade en madrass på golvet, långt innan jag sysslade med skådespeleri. I Trancoso som ligger i Bahia i Brasilien har en annan vän till mig hus, När jag behövde en paus från livet spenderade jag den längsta semestern jag någonsin haft där, och det är ett riktigt paradis.

 

Om du fick drömma, vem skulle du helst se i solglasögonen? 

– Jag har redan tvingat på dem på Lena Endre, jag kan inte tänka mig någon härligare??

Foto: Cornelia Wahlberg

RELATED
Reactions