Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Travel

2019-06-05

24 timmar i Amsterdam

 

 

 

08.00

Hotel Hoxton

 

Vi checkar in på Hoxton Hotell som ligger ganska undangömt, det enda som svallrar om hotellet är en liten svart markis med texten “The Hoxton” utanför. Hotellet känns hippt och modernt och interiören går i både spännande former och färger. Byggnaden var ursprungligen fem separata kanalhus, varav ett var hem till borgmästaren på 1700-talet.

Hotellet har 111 sovrum i olika former och storlekar, allt från mindre, kallade “shoebox till större familjerum som kallas “Roomy”. The Hoxton erbjuder också tre individuellt utformade konceptrum, alla med olika egenskaper, inklusive den ganska sött namngivna Tubby, som ligger undangömt på vinden, med ett fristående bad bredvid sängen.

 

 

09.00

Promenera

 

Jag älskar att utforska städer till fots, och Amsterdam är verkligen en vänlig stad att gå runt i. Se upp för cyklisterna dock, de tar för sig ordentligt av gatorna! För att se och upptäcka mest av staden är mitt tips att promenera, kanske helst utan karta och kompass. Det är oftast så man får uppleva och se så mycket som möjligt av städer tycker jag!

11.00

Valfri kulturell aktivitet

 

Vi lyckades pricka in helgen under Amsterdam Food Festival, eller Rollende Keukens som det också heter. Vi var inte sena med att spana in festligheterna och hoppa mellan food trucks och prova mat från olika världsdelar.

 

Fler ställen jag fått rekommenderat:

Rijksmuseum

Museum val Loon

Hortus Botanicus

Van Gogh Museum

Rollende Keukens

13.00

Lunch på Buffet van Odette

 

På Prinsensgracht ligger den mysiga restaurangen Buffet van Odette som serverar både fantastiska vegetariska rätter och goda naturviner. Försök att få tag i ett bord på uteserveringen för bästa utsikten över kanalen och staden.

 

Fler ställen jag fått rekommenderat för lunch:

Toki

Cecconi’s

Bar Botanique

Glouglou wine bar

Buffet van Odette

15.00

Jakten på vintage

 

Om det är en stad som verkar ha fattat det här med second hand är det faktiskt Amsterdam! Här finns det vintageshops och spännande second hand-butiker i nästan varje stadsdel och hörn. Runt omkring 9 Street Area finns butiker som bland annat, Zipper, Episode, Laura Dols, Marbles och Kolifleur. Psst, glöm inte att spana efter Levi’s om du är på jakt efter nya jeans, det finns nämligen ett otroligt brett utbud av Levi’s och andra denimmärken i den här staden!

 

Fler ställen att kolla in:

Bij Ons Vintage

Rumors – Vintage & Design

La Doyanne Vintage 

18.30

Fördrink på W Hotel

Stadens bästa utsikt får man på takterassen på Hotel W. Beställ in veckans drink och sippra och njut av solnedgången.

 

20.00

Middag

 

Helt ärligt så missade vi middagstiden helt i Amsterdam. Det är inte alls som andra delar av matkulturen i Europa, att försöka få ett bord någonstans efter 22.00 var nästintill omöjlig. Det slutade med att vi promenerade tillbaka till hotellet med en falafelrulle i handen.

 

Restauranger jag fått rekommenderat för middag:

De School

Cecconi’s

Mediamatic

Happy Happy Joy Joy

Hotel de Goudfazant

Impero Romano (för bästa italienska maten)

RELATED
Reactions