Search among our articles

Words by Linda Persson

Health

2019-06-07

Sara Dahlström var med och etablerade Barry’s Bootcamp i Sverige – här är hennes historia

Sara Dahlström är en av delägarna bakom Barry’s Bootcamp och har gjort en inspirerande resa i karriären. Barry’s är ett träningskoncept som startade 1998 i Hollywood och erbjuder ett 60 minuters högintensivt pass som kombinerar löpintervaller med styrketräning. Hälften av tiden spenderas alltid på bandet med löpintervaller och den andra hälften med styrketräning. Vi har träffat Sara för att prata om hur det var att byta bana mitt i karriären och att följa sina drömmar!

 

BERÄTTA LITE OM DIN BAKGRUND 

– Jag har en ingenjörsutbildning och är väl en matte-och fysiknörd i grunden. Jag är uppvuxen utomlands men flyttade sedan tillbaka till Sverige med mina föräldrar och började plugga på KTH. På KTH hade jag siktet inställd på Bain & Company och ville jobba som managementkonsult, vilket jag sedan också gjorde. Jag trivdes jättebra som konsult och lärde mig otroligt mycket i mitt jobb. Jag jobbade som konsult i tre år men efter den tiden kände jag inget wow när jag vaknade på morgonen längre. Efter lite betänketid och några andra jobberbjudanden kom jag på att det var träning jag ville satsa på. Jag började fundera på hur jag skulle komma in i träningsbranschen och började kontakta människor på Linkedin. Då kom jag tillslut i kontakt med Johan Nilsson och Rasmus Ingerslev, grundare av Barry’s franchise i Sverige, Danmark och Finland. Det sa klick och vi påbörjade Barrys-resan – och då fick jag tillbaka mitt wow!

 

 

HUR BÖRJADE DITT INTRESSE FÖR TRÄNING OCH HÄLSA?

– Mitt starkaste minne och en form utav start på mitt intresse för träning och hälsa måste ha varit OS när jag var 12 eller 13 år. Tränade gjorde jag dock redan innan det, och har alltid varit intresserad utav friidrott. Jag tränade friidrott varje dag tills jag började plugga på KTH. Då blev det för långt att åka och jag började istället springa långa sträckor. Min löpning utvecklades till både halvmara och tillslut ett helt maraton.

 

 

BERÄTTA OM RESAN MED BARRY’S OCH HUR DET HAR VARIT ATT ETABLERA KONCEPTET I SVERIGE?

– Det svåraste med att etablera ett koncept är att ett ”koncept” är väldigt abstrakt och består av så många olika delar. Att få ett koncept att landa där man vill oavsett vart man är handlar så mycket om helhet. Just med konceptet så spelar det stor roll med vad medier skriver, vilket intryck man får när man tar sitt första steg in i gymmet, vilka människor man möter, vilka tränare som tränar. Helheten och konceptet är väldigt viktigt för oss på Barry’s och därför har vi tänkt otroligt mycket på alla detaljer som påverkar intrycket av konceptet. Vi har lagt stor vikt i många smådelar för att just få till rätt känsla på gymmet. Barry’s Bootcamp är ett amerikanskt koncept som blivit globalt och det är viktigt att man får samma känsla när man går in på Barry’s i Stockholm som när man går in på Barry’s i NYC.

 

 

VARFÖR TROR DU ATT BARRY’S HAR BLIVIT EN SÅDAN SUCCÉ VÄRLDEN ÖVER?

– Det tror jag beror på främst två huvudorsaker, som är produkten i sig kombinerat med upplevelsen. Produkten som är träningen är så bra, högintensiv cardioträning som även har en styrkedel i passet som tonar och bygger muskler. Träningsformen är otroligt effektiv och rolig och därför fastnar många. Sedan till upplevelsen och gemenskapen vi har med hela communityn och konceptet. Barry’s har en stark community, eller #fitfam som vi kallar det, och det är en bra plattform för nätverkande, jag har flera exempel på kunder som träffat nya träningskompisar eller hittat intressanta personer att jobba med även i affärssammanhang!

 

 

HAR DU FÅTT UPPOFFRA NÅGOT LÄNGST RESANS GÅNG?

– Jag har alltid varit ambitiös oavsett om det har varit jobb eller plugg, och jag har alltid prioriterat jobbet väldigt högt. Man får mindre fritid av att jobba mycket och jag jobbar sju dagar i veckan. Det jag får tillbaka känns dock viktigare, jag älskar ju mitt jobb! Det vi bygger på Barry’s är så pass stort att uppoffringen är värd det. Men känslan av att inte riktigt kunna stänga av och alltid göra något mer finns ju alltid där, men i det stora hela tycker jag verkligen att det är värt det.

 

 

DU HAR BYTT KARRIÄRSBANA FRÅN INGENJÖR OCH KONSULT TILL ATT IDAG JOBBA MED DIN PASSION OCH DRIVA EGET – HUR VAR DET ATT GÖRA DEN FÖRÄNDRINGEN?

– Det har varit fantastiskt kul och en helt otrolig resa. När vi började med Barry’s var projektet hemligt i nästan ett år, vilket också var spännande. Det var en stor omställning för mig att gå från att jobba med analys till att sedan byta helt och jobba som ett team på ett annat sätt. Det är så otroligt roligt att ha ett team nu, vi är alla på samma resa och strävar mot samma mål vilket är kul. En stor förändring har även varit att man måste vara så flexibel, som konsult kunde jag planera mina dagar mycket mer – och följa den planen. Idag vet jag aldrig riktigt vart min dag kommer att sluta.

 

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT DRIVA EGET?

– Att se produkten vi har skapat. Jag älskar att stå ute i receptionen och se hur endorfinerna sprudlar efter ett träningspass. Vi har skapar en produkt som förändrar människors liv, vilket är fantastiskt. Vi är med och skapar så mycket glädje hos andra människor, det är det bästa med mitt jobb!

 

 

NÅGOT TIPS OCH RÅD TILL ANDRA SOM DRÖMMER OM ATT STARTA EGET OCH FÖLJA SINA DRÖMMAR?

– Definiera vad som är din dröm och dina prioriteringar. Sedan är det bara att börja ta små steg i rätt riktning. Är din dröm att jobba med träning så är det viktigt att se att ett jobb i receptionen på ett gym är ett steg i rätt riktning, då är man ju i rätt bransch. På så vis kan man jobba sig närmre och närmre sina mål.

 

RELATED
Reactions