Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Travel

2019-06-10

Jag frågade ut min mest bereste kompis om hennes resvanor

Klänning från Lisa Marie Fernandez

Linn Eklund är modeprofilen som varje dag inspirerar tusentals med sin lekfulla och färgstarka stil. Hon är också en nära vän till mig och precis som rubriken skvallrar om är hon min mest bereste vän. På vår senaste resa ihop passade jag på att fråga ut henne om just resor – allt från semesterminnen som ligger henne varmt om hjärtat, hur hon bäst fintar jetlagen och vad som inspirerar hennes semestergarderob.

 

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?

Italien och Villa La Madonna med vänner och till St Tropez med familjen. Jag och min familj har som tradition att åka dit efter midsommar varje sommar och det är alltid fantastiskt.

 

NÅGOT DU ALLTID PACKAR MED DIG SOM DU ALDRIG FÅR ANVÄNDNING FÖR?

Jag packar alltid med mig för mycket handväskor. Min stora passion i garderoben är väskor och skor, därför har jag alltid väldigt svårt att välja. Jag reser också alltid med för mycket bagage – två resväskor(!). En av dem består nästan till hälften av bara väskor och skor haha. Men brukar som sagt inte få användning för allt.

 

STILFÖREBILD SOM INSPIRERAR DIN SEMESTERSTIL?

Spanska modeprofilen Blanca Miró, både till vardags och semester. Jag tycker att hon är väldigt bra på att mixa vardagsklädsel med mer lekfullhet och detaljer. Hon har också alltid en bra mix oavsett vart hon är i världen.

 

SKÖNHETSPRODUKTER SOM VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?

Jag är ett stort fan av Exuviance produkter. Men jag har alltid med mig två masker, en återfuktande och en deep cleansing. Känner mig alltid smutsig när jag reser och tycker det är viktigt att återfukta huden efter långa resor.

 

BESKRIV DIN SEMESTERSTIL MED TRE ORD?

Färgglad, okomplicerad och lekfull.

 

ETT PLAGG DU INTE RESER UTAN?

Min klänning från Loewe, oavsett destination. Det är mitt säkraste kort i garderoben. Jag köpte den till midsommar förra året och den funkar verkligen till alla tillfällen, oavsett om det är till stranden, lunchen eller festen – jag känner mig alltid fin i den!

DITT BÄSTA TIPS FÖR ATT BOTA JETLAG?

Träning! Jag föredrar alltid ett pass på gymmet eller en löprunda snarare än en powernap! Det gör mig mycket piggare och jag får alltid mer energi på det sättet.

 

BERÄTTA OM DITT DRÖMRESMÅL JUST NU

I Europa är det Capri som jag länge drömt om att besöka. Och med tanke på att jag blivit mer äventyrlig senare åren så skulle jag gärna åka till Patagonien och vandra. Sen drömmer jag om sommarskidåkning i Argentina också.

 

FLYGBOLAG MED BÄST OCH SÄMST MAT?

SAS tycker jag har absolut bäst mat! Sämst mat vet jag inte direkt men när vi flög med Lufthansa sist fick vi parfait och mos till frukost klockan sju på morgonen, det var ju lite märkligt. Ett spännande val av frukost helt enkelt haha.

DINA TRE MÅSTEN I HANDBAGAGET?

En återfuktande sheet mask från SK-11! Jag har blivit av med mycket bagage genom åren så numera har jag alltid mitt smink och extra underkläder i handbagaget också. Och alltid lite svenskt godis!

 

BERÄTTA OM ETT SEMESTERMINNE SOM LIGGER DIG VARMT OM HJÄRTAT

Min senaste semester som betyder väldigt mycket är när vi var i Verbier tidigare i år för att fira min mammas födelsedag. Vi var där hela familjen och massa familjevänner och firade hennes 50-års dag. Mitt i allt bröt jag min stortå och träffade min nuvarande pojkvän. Vi skulle ut och åka skidor med hans vänner och jag grät bakom skidglasögonen och kräktes två gånger i backen men ville inte erkänna att jag mådde dåligt och hade så ont haha.

 

DU SKA RESA I 24 TIMMAR, HUR KLÄR DU DIG?

Jag är så dålig på att “reseklä” mig. Jag klär mig oftast i de plagg jag tycker mest om för tillfället. Det kan vara allt från 80-tals tights till långklänning eller sweatpants. Men något jag aldrig skulle resa i är dock jeans, det ger mig bara klaustrofobiska känslor.

Blus från Dolce & Gabbana och baddräkt från Calzedonia

Klackar från The Row och hårband från Prada

VEM DRÖMMER DU OM ATT SITTA BREDVID PÅ ETT FLYGPLAN?

Jag hade gärna velat sitta bredvid Jonathan Anderson (J.W. Anderson). Har alltid varit ett stort fan av hans jobb på både modehuset Loewe och JW Anderson, så det hade varit roligt att få fråga ut honom om hans karriär, vision och tankar om branschen. Jag är väldigt fascinerad av hans arbete!

 

SENASTE SEMESTERKÖPET?

Det måste vara en kort klänning i paljetter från ASOS. Det råkade finnas wi-fi på planet och jag surfade in på Asos och klickade hem en klänning därifrån på vägen till Italien förra veckan.

 

VEMS SEMESTERGARDEROB SKULLE DU VILJA PLUNDRA?

Ella Karberg Simonsen! Hon har den bästa blandning, kanske tillsammans med Monikh Dale. Tycker de är så duktiga på mixen mellan olika tillfällen på semestern, oavsett om det är middag eller shopping på stan.

 

VINTER ELLER SOMMARSEMESTER?

Vinter och skidsemester är helt klart min favorit! Får jag vara ännu mer specifik skulle jag säga vårskidåkning, det är en perfekt kombination av att vara aktiv, få sol och umgås. Man umgås på ett helt annat sätt när man åker skidor ihop, det tycker jag verkligen om. Det är oftast väldigt bra party också!

Foton tagna av Annica Eklund

BERÄTTA HUR DEN ULTIMATA SEMESTERDAGEN SER UT

Då måste jag nog beskriva en dag på Villa La Madonna, det är mitt semesterparadis. Jag vaknar utan väckarklocka, men ändå ganska tidigt. Sedan går jag ner och tar ett dopp och simmar några längder i hotellets pool eller drar ut på en löptur. Jag möter upp en kompis eller familjemedlem och tillsammans äter vi en lång frukost som helst består av amerikanska pannkakor och en kanna kaffe. Därefter bänkar vi oss vid poolen och vid 11.30 trillar första den första Aperol Spritz in.

 

Vid 14.00 traskar vi upp till vinrankorna där lunchen står uppdukad. Vi sitter länge och äter, precis som alltid i Italien. Måltiderna har stort fokus här. Lunchen mynnar ut i lekar och kanske en runda pingis, vi får sedan bråttom att göra oss i ordning för att hinna till vinprovningen 18.00. Efter goda viner och historier om vindistriktet Piemonte är det dags för aperitivo på terassen. Vi avslutar med en sen middag där vi äter goda pastarätter och skvallrar om skidhelger i Åre ända in på småtimmarna.

 

DELA MED DIG AV DITT GALNASTE RESMINNE

Jag flög upp till Luleå för att gå på en tinderdejt för ett par år sedan. Då skrev killen väldigt spontant och frågade om jag skulle komma upp i helgen och två timmar senare satt jag på flygplatsen, det blev en ganska spännande helg!

RELATED
Reactions

  • Hade varit intressant att veta vad Linn tycker om att hon flyger så mycket. Hennes tankar bakom det osv. Känns trist att undvika en sån viktig fråga

    Reply
  • Fräsch att flyghetsa mera! Minst 5 flygresor per år eller så har man världens tråkigaste liv? 😉

    Reply