Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Travel

2019-06-28

Reseguide: Uchennas favoritplatser i Italien

 

 

 

 

 

Låt mig presentera er för Amaflikusten (och grannön Capri) -som rakt igenom andas La Dolce Vita. Det man absolut inte får missa när man besöker detta paradis är en båttur längs kusten. De flest av de små byarna har en respektive hamn där det går att hyra en motorbåt som tar dig ut på en färd du sent kommer glömma. På ena sidan ser havet ut att sträcka sig in i oändligheten och på den andra pryds bergen av bländande natur och pompösa sommarhus.

 

 

AMALFI

 

HOTEL LA NINFA

I Amalfi hamnade vi av en slump på ett hotell utöver det vanliga -Hotel La Ninfa. Hotellet är beläget uppe i bergen en kilometer ifrån Amalfis stadskärna, vilket är det bästa stället att bo på enligt mig för att få en utsikt som heter duga. Om det någon gång i livet är värt att lägga till en extra slant för att få ett rum med havsutsikt är det på Amalfikusten.

 

 

 

 

DUOGLIO BEACH

Rakt nedanför hotellet ligger den kända stranden Duoglio beach som du tar dig ner till via 630 trappsteg (ja, det är tyvärr precis lika många trappor upp igen), eller med en snabb båttur från Amalfis stadskärna. Denna mysiga strand är ultimat för en dag av sol och bad med tillgång till två restauranger som serverar autentisk italiensk mat.

 

 

RISTORANTE L’ABSIDE
Amalfis stadskärna är värt ett besök på kvällen då torgen fylls med familjer och vänner som intar restaurangerna som finns i varje hörn. Min absolut favorit blev Ristorante l’Abside som serverade den godaste pastan jag någonsin smakat. Ett genuint, familjeägt ställe dit folk i alla åldrar flockas för den suveräna maten och den härliga stämningen.

 

 

Vid första anblick kan det kännas långt att behöva gå flera kilometer upp och ner för kullar och trappor varje dag, men med denna vy är det svårt att klaga. Första kvällen stannade jag och mitt resesällskap till för att ta bilder en gång i minuten påväg ner från hotellet till Amalfis stadskärna.

 

 

POSITANO

 

 

 

 

Positano kan vara bland de mest instagramade platserna i världen -och det med all rätt! I denna bländande vackra stad klänger sig de färgglada husen fast längs bergsväggen i en otrolig konstellation, och staden tornar upp sig över det glittrande Medelhavet nedanför.

 

 

 

SPIAGGIA DEL FORNILLO

I Positano ska man hålla sig så långt bort från staden under dagtid och istället ta en femton minuters promenad till stränderna. Spaggia del Fornillo är mindre turistigt, men med mer italienska familjer som hänger och glassar i solen.

 

 

LA SONDA IN LE SIRENUSE

Denna restaurang hinner få 5/5 av poäng innan man ens hunnit slå sig ner till bords. Anledningen är givetvis den makalösa utsikten över kyrkan, staden, Marina Grande strand och det öppna havet. Maten, som blivit belönad med en stjärna i Michelinguiden, är en blandning av pasta- och fiskrätter som sköljs ner med iskalla Bellinis.

 

MUSIC ON THE ROCKS & AFRICANA FAMOUS CLUB

Byns två nattklubbar är belägna inne i klippformationerna och är båda lika roliga att dansa sig igenom Positano-natten i.

 

 

 

CAPRI

 

 

 

Capri är en livligare ö i jämförelse med de tidigare nämnda med en bohemisk jetset-aura som präglar hela staden. Hit kommer man för att marineras i solen under dagarna och ha ändlösa nätter när solen gått ner.

 

 

 

 

BEACH CLUBS

Under dagtid belamrar turisterna varenda kvadratmeter i Capris stad -därför är det bästa alternativet att ta sig till en beach club när solen står som högst på himlen. Min favoriter blev beach cluben vid stranden Marina Piccola eller på La Fontalina där man har de klassiska klippformationerna som kuliss. Dessa platser kostar en slant, men är värd varenda krona då man får första parkett till de otroliga vyerna. 

 

 

 

 

APERITIVO

På kvällen när gatorna tömts och den sista turistbåten har puttrat iväg lägger sig ett lugn över Capri stad och alla uteserveringar fylls med Aperoltörstiga individer -det finns ju faktiskt inget som den italienska aperitivon.

 

 

DA PAOLINO

När det är middagsdags har du ett helt hav av restauranger att välja emellan mitt i stan, men var beredd på att allt kommer kosta i denna flärdfulla stad. Min personliga favorit ligger en kort taxiresa bort och heter Da Paolino där citronträden skapar en gröngul himmel över middagsgästerna. Ta in deras räkrisotto och avsluta kvällen med att skåla i limoncello!

 

 

TAVERNA ANEMA E CORE

När det vankas fest är det endast ett ställe som gäller -Taverna Anema e Core. Där kör deras husband covers på italienska och internationella hits till publikens jubel. Det är en familjär stämning med ett klientel som sträcker sig från 16 till 76 år och där samtliga står och sjunger och dansar på borden. Har du tur springer du på världskändisar som Beyonce & Jay, Chaira Ferragni eller J.LO bara för att nämna några få.

 

 

Bilder av Meri-Kaisla Ketola, Uchenna Okolo och Petra Tungården.

 

 

RELATED
Reactions