Search among our articles

Words by Linda Persson

Travel

2019-07-11

Reseguide: Lindas favoritplatser på Franska rivieran

 

Har du precis som jag förälskat dig i den franska rivieran och kan inte tänka dig något bättre ställe att semestra på? Då har du kommit rätt! Det finns inget ställe som blandar pittoreskt med lyx, pizza med pasta och museer med stränder likt den Franska rivieran – här finns allt. Först ut är rivierans huvudstad – Nice.

Foto: Paulina Forsberg, Styledsnapshots

 

Nice

 

The Farmers Market & Le Rosalinas

 

Maten i Frankrike är som många vet fantastiskt, därför bör man passa på att äta sig igenom Franska rivieran. Under dagen i Nice promenerar man till gamla stan och besöker the Farmer’s Market. Här kan man äta lunch från olika stånd och ta del av allt ifrån läckra frukter till lagrade ostar. Mot kvällen äter man plockmat på Le Rosalinas uteservering och sippar på drinkar i takt med att sorlet blir allt mer påtagligt. Kan verkligen rekommendera Le Rosalina för alla som vill äta lokala delikatesser och mingla med sobra stämningshöjare – här pratar alla med alla!

 

Foto: styledsnapshots

 

La Malmaison

 

Vill du bo på ett boutiquehotell med fantastisk utsikt ska du boka La Malmaison. Hotellet är beläget i stadens bergsområde vilket gör att du hade kunnat stanna på hotellrummet hela dagen och bara spana på Nice ifrån din balkong. På morgonen serveras bröd och pâtisserie från ett lokalt bageri – svårt att motstå!

 

 

Saint Jean Cap Ferrat

Paloma Beach

 

En kort resa från Nice hittar du Saint-Jean-Cap-Ferrat, en mindre turistig och mer naturskön del av den Franska rivieran. På Paloma Beach bryts grönskan av utav vattenbrynet och på denna stranden flyger timmarna förbi. Vill du ligga i solen och gassa placerar du dig där du kan ligga på din egen handduk och njuter utav det turkosa vattnet. Vill du ha en mer glamourös upplevelse betalar du för en strandsäng vid Bijou Beach och beställer in en paraplydrink att svalka dig med!

 

 

Villa Ephrussi de Rothschild

 

Ett Instagramvänligt måste i Saint-Jean-Cap-Ferrat är Villa Ephrussi de Rothschild. Detta är stadens vackraste villa som numera är öppet för allmänheten som ett museum. Som om det inte vore nog med villans arkitektur och vackra marmorerade detaljer så finns det sju stycken tillhörande trädgårdar. Alla trädgårdar har fina statyer och fontäner där den ena är mer ståtlig än den andra. Ett måste att se (och fotografera).

Saint-Raphaël

 

 

Hôtel les Roches Rouges

 

Mittemellan Cannes och Saint-Tropez finns en lite mindre uppblåst pärla att besöka, Saint-Raphaël. Här njuter man av sol och bad, pittoreska butiker i gamla stan och många aperitivos. Det relativt nyöppnade hotellet Les Roches Rouges bjuder på egen strand, utsökt restaurang och rum där alla har havsutsikt. Hotellet är smakfullt inrett och vill man lägga en extra slant på hotell så är det hit man bör åka. Les Rouges Rouges har dessutom en minimalistisk trädgård där du kan koppla av, läsa en bok och ladda upp inför kvällens middag.

 

Les Bateaux de Saint-Raphaël

 

En rolig dagsutflykt i Saint-Raphaël är att ta båtarna till önskad destination. Det är populärt att ta båten till Saint-Tropez över dagen och återvända mot kvällen. Båtutflykter är både mysiga och det är ett grymt alternativ om du vill se Saint-Tropez men inte är sugen på att spendera en hel semester där.

 

Excelsior Brasserie

 

När det börjar närma sig middagsdags promenerar man längst Saint-Raphaëls strandpromenad och hamnar på Excelsiors uteservering. Här dricker man apertivo, kollar på människor och njuter av vällagad fransk mat. Excelsiors har en generös uteservering så hit tar man med sig många vänner och sitter kvar och pratar in på småtimmarna.

 

RELATED
Reactions