Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2019-07-14

Vi frågade fyra coola personer om deras sommarplaner (och packning så klart!)

Viola Bergström

Viola Bergström frilansar inom PR och som kreativ konsult 

 

“Jag jobbar nästan hela sommaren, men eftersom jag är frilans och kan jobba remote så tar jag med datorn på semestern. Jag åker till Holland och hälsar på familj och tillbringar en vecka på Hydra i Grekland med ett gäng kompisar, det ska bli jäkligt härligt!

 

Min semesterpackning kommer bestå av luftiga kaftaner i tunna material, helst en Agave från Rodebjer eller något färgglatt från AVAVAV. Jag älskar klumpiga sandaler och tofflor, det funkar lika bra till stranden som till middagsstass. Jag har alltid med en oversize skjorta, eftersom den går att variera så mycket. En sjal att knyta i håret, som topp eller att ha på stranden över huvudet när det blir för varmt. I resväskan har jag alltid olika sorters solskyddsprodukter då jag är livrädd för solen och tror inte att man kan vara för noggrann, helst ekologiska och fria från gifter som smutsar ner våra hav! Viktigt att läsa noga på förpackningen och fråga kunnig personal innan man köper solskydd. Den snyggaste bikinin i år är den med hög trosa! Så jag har införskaffat ett par sådana, och en solfjäder när det blir för hett. Till sist en riktigt fet bok. Just nu läser jag “Ett Litet Liv”, men så fort jag är klar ska jag börja på min vän Flora Wiströms nya bok “Hålla Andan”.

Semra Dedic jobbar som PR-konsult på kommunikationsbyrån Spoil Concept 

 

“Skåne är ett av mina absoluta favoritställen. Där har jag och min kille vår lilla gård på landet bland rapsfält och äppelträd. Min kille och jag har bestämt att en semester på minst två veckor nere i Skåne är ett måste varje sommar.

 

Utsikten, stillheten och atmosfären är fantastisk där nere, jag blir en annan Semra och hamnar i ett skönt och lugnt tempo som jag tycker om. Vi kommer hänga på stranden, gå långpromenader, dricka rosévin, och ha spontana grillkvällar med vänner. Därefter kommer vi bege oss ner till Montenegro och den fantastiska staden Budva. En hel vecka fylld med fantastisk natur, berg, djupa dalar som möts av kristallklart vatten och fina stränder. Där kommer vi äta oss igenom gamla stans restauranger och avnjuta utsökta traditonella rätter som min mamma ofta lagade när jag var barn. Vi kommer dansa oss igenom kvällarna och lyssna på bra livemusik. Ni hör ju hur härligt det låter!”

 

Kaftaner, baddräkter, solglasögon, scarfs, sandaler och solkräm i massor brukar det oftast blir. Jag packar alltid för mycket, det slutar alltid med att jag bär samma klänning till stranden i sju dagar. Men ett måste har blivit min randiga klänning från A PART OF THE ART. Den är så skön och passar likväl till dagen som kvällen. Men en längre skjortklänning, en bra baddräkt, en stor hatt, ett par svarta solisar och minst ett roligt par brillor. Och så klart, en scarf och ett par sköna flipflops, det kommer du jäkligt långt på”.

Johanna Ankelhed jobbar inom modebranschen och frilansar som kreativ konsult 

 

“I sommar kommer jag att befinna mig i Italien, det blir först en sväng till Sicilien och sedan ett par dagar vid Comosjön. Jag ser fram emot att umgås med familjen, äta mängder av pasta och så blir det förhoppningsvis en hel del apertivo! Dagarna vid Comosjön vill jag ägna åt att utforska kulturella sevärdheter – besöka gallerier, renässansbyggnader och botaniska trädgårdar. På Sicilien ser jag fram emot att bara njuta av mat, bad och värme och ladda batterierna inför hösten.

 

Jag kommer packa med mig långa klänningar, strappy sandals, stråhattar och baddräkter. Jag älskar Simon Porte Jacquemus och har under åren samlat på mig en hel del plagg som jag endast använder på semestern, de är mina ultimata vacation pieces. I år har jag införskaffat mig tre nya Jacquemus klänningar som jag ser fram emot att använda under semestern. Utöver det är min semesterlook enkel, bekväm och typisk skandinavisk (åtminstone på dagtid)”.

Johanna Ankelhed

Joanna Fingal jobbar som influencer 

 

“Jag kommer att vara 2 veckor i Spanien hos mina föräldrar som har en lägenhet på solkusten där. Det känns som att komma hem vilket är mysigt. Det blir strandhäng, massa vila och återhämtning och god spansk tapas! Efter det blir det lite runtom i Sverige, till västkusten och syrran och så hoppas jag även hinna med en helg till Grundsund. Hoppet är att min kille ska ha en ledig helg (han är aldrig ledig sommartid)!) så vi kan åka dit tillsammans. Vill så gärna att han ska få uppleva min favoritplats på sommaren.

 

Min semesterpackning kommer bestå av klänningar! Färgglada (har satt ett förbud på svart i sommar!) och svala klänningar. En och annan löst sittande kaftan packas också ner, och en tung påse med smycken och tunna scarfs att knyta i håret. Sedan packar jag alltid ner för många bikinis och linneskjortor. Och platta sandaler. Då man jobbar med content och bild så är det alltid en fullpackad resväska med för mycket plagg och skor som packas ned. Men det är bra att ha olika valmöjligheter om man som jag alltid hinner ändra sig flera gånger”.

Joanna Fingal

RELATED
Reactions