Search among our articles

Words by Linda Persson

Life

2019-07-18

7 serier du inte får missa i sommar!

Svensk sommar innebär många gånger regniga dagar inomhus, vad passar då bättre än ett seriemaraton? Oavsett om du är intresserad av serier eller om du bara vill ta del av hypen så är dessa serierna ett säkert kort. Spana in hela listan för att inte missa någon snackis!

 

Good Girls

Netflix 

Denna dramakomedi handlar om tre kvinnor som begår brott för att få in pengar till sina familjer. De ständigt kämpande kvinnorna stöter på både tur och otur men allt kantras av en stor dos humor och mycket spänning. Denna serie släppte nyligen sin andra säsong på Netflix – så har du inte börjat titta är det god tid att göra det!

 

You

Netflix 

Den tidigare kända Gossip Girl-skådisen Penn Badgley är tillbaka i en minst lika mystisk roll som då. Denna gång som Joe, en charmig chef för en bokhandel. Man får följa Joe i sin vardag och hur han blir besatt av Beth, en tjej med stora författardrömmar. Joe stalkar Beth och tar till minst sagt drastiska åtgärder för att komma nära henne.

 

Orange Is the New Black

Netflix

Den något äldre serien Orange Is the New Black har förmodligen inte gått någon obemärkt förbi. Denna dramakomedi utspelar sig på ett kvinnofängelse i USA. Innanför fängelsets dörrar finns det lika många starka karaktärer som lögner, kärlek och intriger. Främst får man följa Pipers liv i fängelset, det är även Piper som är författare till serien, en memoar av hennes egen tid bakom lås och bom. Denna serien är ett måste för den som är ute efter spänning!

 

Dynasty

Netflix

Denna serien är en ny tappning på 1980-talets serie med samma titel. Här får man följa den otroligt förmögna familjen Carrington i en härlig kompott utav vardagsliv och glammiga tillställningar. För att sätta guldkant på tillvaron finns det så klart gott om familjefejder, tokiga ex och intriger. Jag vill även tillägga att dottern i familjen Carrington, Fallon, är så rapp i munnen att hon egentligen är värd en egen serie.

 

Big Little Lies

HBO

Den kändistäta serien Big Little Lies med Reese Witherspoon som en utav huvudrollerna är min favoritserie just nu. Serien berättar historien om fem kvinnor som lever i Monterey, Kalifornien som blir inblandade i en mordutredning. I denna berättelse vet man aldrig vad som ska komma härnäst, och man blir extremt berörd utav kvinnornas nära förhållande till varandra som kantras av så mycket nedtystade känslor. Varje karaktär i serien kämpar med egna problem och de lyckas alla hålla fasaden uppe trots destruktiva relationer, hjärnspöken och ett plågsamt förflutet.

 

Black Mirror

Netflix

I Black Mirror är alla avsnitt oberoende av varandra, och du kan se serien mer som en film då och då. Gemensamt för avsnitten är dock att de alla väcker kalla kårar i sitt skildrande av en dystopisk högteknologisk framtid. Avsnitten varierar avsevärt i stil och handling, så ogillar du ett avsnitt är det verkligen värt att ge nästa avsnitt en chans.

 

The Handmaid’s Tale

HBO

Sist men absolut inte minst är succéserien The Handmaid’s Tale. Även denna berättelse utspelar sig i en dystopi där ett inbördeskrig har splittrat USA. Här följer man karaktären June som spelas utav Elisabeth Moss, i det nya landet Gilead. Här styr regeringen varje steg invånarna tar och befolkningen tvingas utöva en ny extrem religion som vuxit fram. Kvinnosynen är tillbaka kastad till 1800-talet och jordens resurser tryter. Omständigheterna skapar förtvivlan och hopplöshet vilket leder till många desperata handlingar utav alla inblandade. Denna serie är så spännande att man ser hela i ett nafs!

RELATED
Reactions