Search among our articles

Words by Linda Persson

Life

2019-07-22

En lista för dig som vill lyckas med dina mål i höst

 

 

PLANERA

Hösten är en perfekt tid för en nystart – sommaren är förbi och nya vanor kan skapas. Sätt upp nya mål med hjälp utav dessa enkla steg och möt hösten fylld med energi! Planering är A och O för all typ av framgång. Dina mål når du genom att planera för hur och när de ska nås. Bristande motivation kommer att uppstå och då måste du ha en glasklar plan för att ta dig förbi hindret. Glöm inte att även planera in delmål som du kan fira längst vägen. Det är ändå som den gamla klyschan säger – att vägen till målen är minst lika viktig som målet i sig.

 

OMVÄRDERA

Ta en titt på dina mål och utvärdera dem. I många fall är målen uppsatta för längesedan och är inte alls något du strävar efter längre. Städa upp listan för att inte gå vilse och se till att det inte är några mål som egentligen är någon annans som finns med på din lista. Vill du uppnå dina mål är det otroligt viktigt att det faktiskt är av din egen vilja dom finns med på listan. Omvärdera varje mål och se vilka som ska vara kvar och vilka nya som ska läggas till.

 

 

MOTIVERA

För att uppnå dina mål är det viktigt att det finns motivation till att göra det. Se till att hitta någon del av varje mål som du älskar att göra. När man gör något man älskar känns det mindre jobbigt och du får energi av att ta dig närmre ditt mål. Varje gång du känner dig trött efter jobbet måste du försöka hitta tillbaka till vad det är du älskar, och motiverar dig. Omvandla dina mål till en hobby och märk hur din inställning tar dig framåt i raketfart.

 

VAR REALISTISK

När du sätter dina mål är det viktigt att du är sann emot dig själv. Tänk över en extra gång – är målet du har satt upp verkligen realistiskt? Är det rimligt att målet skulle kunna uppnås inom utsatt tid, och skulle det uppsatta målet faktiskt få dig att må bättre? En realistisk målsättning hjälper dig att nå målen och motivationen får sig en skjuts på vägen när du successivt börjar nå vissa utav målen.

 

EN SAK I TAGET

Att springa innan du har lärt dig att gå är som vi alla vet en omöjlighet! Se därför till att ta ett steg i taget, dela upp målen i delmål och jobba dig igenom det. Försök inte att springa på alla bollar samtidigt utan jobba mot ett mål i taget för att få struktur och fart. Att fokusera på ett mål och delmål gör att du får mer fart framåt vilket genererar ännu mer målmedvetenhet. Kör hårt!

RELATED
Reactions