Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-08-13

Uppdatera din necessär inför hösten – här är produkterna du behöver!

 

 

 

Hösten närmar sig med stormsteg och det är dags att prata hud! De kyligare vädret för med sig en torrare luft och kanske än mer påtagligt, en torrare hud. Detta vill vi såklart undvika genom att uppdatera necessären redan nu – och tillsätta eller ta bort produkter för att undvika att drabbas av torr hy. Fortsätt scrolla för att få veta hur!

 

Införskaffa en fetare fuktkräm

Säg hejdå till oljefria fuktkrämer – nu är det dags att återfukta på riktigt. På hösten behöver vi tillföra mer fukt i huden för att stå emot den torra luften. Byt därför ut din nuvarande fuktkräm till en tyngre kräm som är gjord med ceramider. Ceramider finns naturligt i huden och är fettsyror som återfuktar huden inifrån. Min favoritkräm med ceramider är utan tvekan Pixie Rose Ceramide den får dig att vakna upp med känslan av att du ömsat skin. Ett annat bra alternativ för att få en riktig fuktboost är att köpa en fuktkräm med hyaluronsyra. Då är ett bra alternativ Hyal Ceutic från Dermaceutic som är en riktigt räddare i nöden.

 

Slarva inte med bodylotion

Under sommarhalvåret är det lätt att bli bortskämd med att kunna slarva sig igenom sina skönhetsrutiner utan några direkta konsekvenser. På vinterhalvåret får man bakläxa så fort man ens tänker en tanken om att slarva. Därför är det en god idé att vara noggrann även med din kropp – och använda en fet bodylotion. Det finns inget värre än att gå runt med ben som kliar instängda i ett par jeans. Så slipp den känslan genom att konsekvent smörja in dig med bodylotion, åtminstone efter duschen. Huden på kroppen borde få lika mycket kärlek som den i ansiktet. Letar du efter en ny favorit så kan jag varmt rekommendera Moisture-Rich Body Lotion från Clarins, den gör din hud silkeslen!

 

Exfoliera mindre

När vädret tär mer på huden är det viktigt att vår hudvårdsrutin bygger upp huden snarare än att bryta ner den! Se därför till att dra ner på exfoliering och andra ingredienser som är hårda mot huden. Det kan också vara en god idé att ta en paus från allas favorit, retinol, och istället gå all in på skonsamma, vårdande produkter. Byt ut exfoliering mot återfuktande masker och sovmasker som hjälper huden att bygga upp sig nu när vi är mitt i en väderomställning. Ett hett tips på en nattmask är NCEF Night Mask, den gör verkligen jobbet medan du sover – kan det bli bättre?

 

Att mista är ett måste

För att hålla din hy stabil är det viktigt att även längst dagen ge hyn lite hjälp på traven. Mitt bästa tips är då att ha en återfuktande mist nära till hands. En mist är enkel att applicera och den går utmärkt att använda ovanpå ditt smink under dagen. En favorit som alltid ligger i min väska är Balancing Rose Mist, den doftar gudomligt och ger den fräscha touchen man behöver mitt i arbetsdagens trögaste timmar!

RELATED
Reactions