Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2019-08-14

Norska influencern Nina Sandbech släpper en skokollektion för Flattered

 

Nina Sandbech är en av Norges största sociala media entreprenör med en förkärlek till allt med färg och mönster. Nina har tidigare arbetat som stylist men idag jobbar hon främst med kreativa uppdrag, foto och sin Instagram som är full av härliga kombinationer av färg och mönster. Tidigare i veckan lanserade hon, tillsammans med svenska skoföretaget Flattered, en helt egen sko. Vi har pratat med Nina om samarbetet, hur det har varit att designa en egen sko och vem hon helst skulle se bära skon!

 

Berätta om samarbetet med Flattered!

 

– Jag har använt Flattered under många år och tycker mycket om deras skor, så jag kände redan till dem när de kontaktade mig. Därför var det så klart extra kul att de ville göra ett samarbete med just mig!

 

– Det har varit en rolig process att vara med på, en skoentusiast som ska få designa sina egna skor för ett stort skoföretag! Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten. Nu har skorna äntligen lanserats och det är lite blandade känslor. Jag är både superglad och exalterad men samtidigt lite rädd, man hoppas ju verkligen att responsen ska vara bra och att folk ska gilla skorna. Men jag tror att det är så här för alla som lanserar något eget.

 

Vad är inspirationen bakom kollektionen?

 

– Jag hade så många idéer så jag hade svårt i början att bestämma hur de skulle se ut. Jag kunde inte komma fram till vilket material, färg eller mönster jag vill ha så därför fick jag idén om att skapa två sidor med två olika material. Jag visste också att jag ville göra en statement-sko, därav valde jag att göra något annorlunda med klacken med!

Om du fick drömma, vem skulle du helst se bära skorna du designat?

 

– Alla! Att människor tycker om det man gjort och vill ha det på sig oavsett vem det är, det vore drömmen!

 

Vilket är ditt favoritpar ur kollektionen?

 

– Jag byter hela tiden! I början var det de röda, men just nu gillar jag verkligen de prickiga. Och i höst kommer ni förmodligen se mig i de svarta en hel del!

Berätta kort om hur processen gått till, från idé till färdig produkt:

 

– Hela processen från skiss till färdig produkt har varit väldigt spännande och intressant att vara en del av. Det handlar inte bara om att skapa en sko, allt ska stämma, från sulan och material till passform och klack osv – det är mycket att tänka på! Det var svårt att bestämma vilken typ av sko jag ville göra då jag hade tusen idéer och färger jag ville använda. Men till slut kom jag fram till att dela upp skon i två olika sidor så jag hade möjlighet att använda olika material och mönster.

 

– Dessutom ville jag ha en annan klack än vanligt så då fick det bli en kulformad klack. Det var också viktigt att klacken inte skulle vara för hög, de ska vara bekväma att gå i en hel dag! Det har verkligen varit en lång process men så kul att slutresultat äntligen är här!

 Hur många par skor äger du i nuläget?

 

Jag har faktiskt ingen aning! Men det har blivit en hel del genom åren och ändå vill jag ha fler par, hehe! Man kan aldrig ha tillräckligt med skor! 😉

RELATED
Reactions