Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Dresses

2019-08-15

Om du bara ska köpa ett plagg i höst, se till att det blir detta

Foto via Vogue

 

 

 

Efter att ha följt Köpenhamns modevecka från solstolen vid Medelhavet kan jag konstatera två saker – 1. Tevas och Havaianas är fortfarande den hetaste skon på modescenen och trots att jag inte kan förstå varför dessa vardagliga, enkla skor kan bli en så viral succé så är det just det, en succé (hej Crocs, Birkenstock och Uggs). Förutom att trender sprids som en löpeld via Instagram så finns det en sak som ingen kan säga emot – skorna är bekväma! Lyst Index visar att kardborresandalen faktiskt tagit sig hela vägen upp till en andraplats av de hetaste produkterna för andra kvartalet av 2019. Svårt att förstår eller hur?

Men, den här artikeln ska ju inte bara handla om Tevas starka populäritet utan om en annan trend jag spottade från solstolen – nämligen den stora, böljande klänningen. En trend som framför allt danskorna är stjärnor på att bemästra.

Foto via Vogue

Den stora klänningen var en självklarhet i mitt flöde på Instagram under modeveckan, och enligt danskorna stylas den alltså bäst ihop med bekväma sandaler.

Foto via Vogue

Foto via Vogue

Foto via Vogue

Det fina med den här trenden är att förmodligen varenda en utav oss redan har en långklänning hängandes i garderoben (och om inte har jag tagit fram några favoriter som finns i butik nu). Vem älskar inte en böljande klänning med starka färger och lekfulla mönster?

RELATED
Reactions